Хапшење због туче на свадби у којој је повријеђен младић, полиција трага за још три особе

ГС
Хапшење због туче на свадби у којој је повријеђен младић, полиција трага за још три особе

БАЊАЛУКА - Драган Гојић ухапшен је због сумње да је учествовао у тучи на свадби у бањалучком насељу Мотике у којој је тешко повријеђен Синиша Б. (31) који је убоден ножем, а полиција трага за три особе, потврђено је "Независним".

„Независне“ јављају да, због довођења у везу с овим догађајем, полиција трага за  Александром и Анђелом Милетићем те Страхињом Арамбашићем.

Портал „Српска инфо“ објавио је раније да је синоћ у свадбеном салону „Делфина“ дошло до метежа те да је испред салона ножем у око убоден младић који је задобио тешке повреде.

Повријеђени мушкарац  је превезен у Универзитетски клинички центар  (УКЦ) Републике Српске .

За „Српскаинфо“ дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука Вукашин Кондић рекао је да је током свадбеног весеља дошло до сукоба породица и робине младе и младожење.

– Један мушкарац је задобио теже повреде и ово дјело ће највјероватније бити квалификовано као тешка тјелесна повреда, а друге околности се још утврђују, јер је било више сукоба између робине младе са једне и младожење са друге стране, али се није радило о тежим повредама – објаснио је Кондић.

Полиција је након обрачуна у свадбеном салону обавила увиђај и разговарала са свједоцима .

У свадбеном салону “Делфина” су кратко потврдили да се догодио сукоб у којем је повријеђена једна особа, али да детаљније информације не знају, јер се “све брзо одиграло”.

Према изјавама очевидаца, сукобу је наводно претходила свађа око музике.

– Свадба је била мања и све је било у реду док се у једном тренутку нису посвађали око музике. У том нагуравању наводно је кум ножем убо младића у око – испричао је један од гостију на свадби.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, надлежној полицијској станици синоћ око 21 час пријављено је да су у бањалучком насељу Мотике, у просторијама свадбеног салона једном лицу нанесене повреде ножем.

-Полицијски службеници су јутрос, лишили слободе лице иницијала Д.Г., а за још три лица иницијала А.М., А.М. и С.А. се трага због постојања основа сумње да се могу довести у везу с наведеним догађајем - додају из полиције.

Наводе да је оштећена особа  збринута у УКЦ-у Српске.

-О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу тешка тјелесна повреда. Рад по наведеном предмету је у току - додају из полиције.

Синиша Б (31) који је синоћ убоден у око на свадби у Бањалуци за сада је стабилног здравственог стања.

Како су потврдили у УКЦ-у наводећи иницијале, пацијент је синоћ око 21.10 санитетским возилом Дома здравља Бањалука пребачен у Ургентни центар УКЦ Републике Српске.

Пацијент је хоспитализован у Клиници за неурохирургију.

Према ријечима начелнице Клинике за неурохирургију Весне Иванишевић, пацијент је задобио повреду главе и ока.

Обављене су све неопходне дијагностичке и терапијске процедуре, а пацијент је засад стабилног здравственог стања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана