Хапшења у Братунцу и Сарајеву због кријумчарења миграната

Srna
Хапшења у Братунцу и Сарајеву због кријумчарења миграната

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту (Сипа) на подручју Братунца ухапсили су два лица, а у Сарајеву једно због кријумчарења миграната.


На подручју Братунца спријечено је кријумчарење седам држављана Ирака, од којих је троје дјеце и ухапшена два лица осумњичена за кривично дјело организовање групе или удружења за кријумчарење миграната.

Приликом реализације јучерашњих активности привремено су одузета два возила, више мобилних телефона, те друге предмете који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку, саопштено је из Сипе.

Спроводећи другу оперативну акцију у оквиру предмета кодног назива "Мароко", припадници Сипе јуче су на подручју Сарајева, претресли један стамбени објекат и лишили слободе једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело организовање групе или удружења за кријумчарење миграната и кривично дјело ометање рада правосуђа.

Осумњичено лице приведено је у просторије Сипе и над њим се врши криминалистичка обрада, након чега ће у законском року бити предато у даљу надлежност Тужилаштва БиХ, наводи се у саопштењу.

Ове активности спроведене су по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом /ОБА/ БиХ, Службом за послове са странцима и МУП-ом Кантона Сарајево, додали су из Сипе.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана