Градишка: Ухапшена три пијана и један дрогирани возач

Срна
Градишка: Ухапшена три пијана и један дрогирани возач

БАЊАЛУКА- Од 1.387 тестираних возача, 61 учесник је санкционисан због присуства алкохола у организму, од којих су три ухапшена, док је један возач ухапшен због управљања возилом под дејством дроге, резултати су акције која је током викенда спроведена на подручју Полицијске управе Градишка.

Три ухапшена возача имала су више од 1,50 промила алкохола у крви, по 22 возача имала су од 0,31 до 0,80 промила и од 0,81 до 1,50 промила, док је код 14 возача утврђена концентрација алкохола у организму од 0,01 до 0,30 промила.
Због некориштења безбједносног појаса санкционисано је 29 возача, а због превоза дјеце на предњем сједишту и некориштења сигурносниох сједалица 22 возача, један возач због кориштења мобилног телефона, док је 41 санкционисан због техничке неисправности возила.

- По другим основама санкционисано је 65 возача - саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Током акције појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на кориштење безбједносног појаса, сједалица за дјецу, мобилног телефона и техничке исправности у дневним часовима и појачане контроле учесника у саобраћају који управљају возилом под дејством алкохола, дроге или средстава која се на смију употребљавати током вожње у ноћним часовима, укупно су контролисана 1.584 учесника.

Акција је спроведена од петка до недјеље, 26. до 28. јуна, од 16 до два часа.
Полицијска управа Градишка најавила је наставак сличних активности, с циљем подизања свијести о безбједности свих учесника у саобраћају.

Из полиције позивају грађане да се придржавају одредаба Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ да би властиту, и безбједност других грађана, подигли на што већи ниво.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана