Градачанину три године затвора за пљачку брачног пара

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

ДОБОЈ - Авдија Ахметовић (25) из Градачца осуђен је у добојском Окружном суду на три године затвора због пљачке брачног пара Фрање и Руже Д. из Трамошнице код Пелагићева.

Према пресуди разбојништво је починио 28. фебруара 2020. године заједно са Ибрахимом Б. (27) из Тузле и Сејфудином А. (26) из Живиница.

Како се наводи поменута тројка је тог дана дошла у близину куће брачног пара Руже и сад већ покојног Фрање Д. у селу Трамошница дошли око 22 часа. Кућу је "типовао" и показао Сејфудин А. и зауставили су се на макадамском путу у близини. По иласку из возила су се маскирали направиши импровизоване фантомке, а потом су упали у кућу те брачном пару запријетили да ће их заклати и убити тражећи новац.

Како се наводи у пресуди, Ибрахим Б. је кобне вечери обишао око куће поменутог брачног пара, а Ахметовић је покуцао на врата, док је Сејфудин А. стајао на степеницама и чувао стражу.

- Након што је чуо куцање на вратима оштећени Фрањо је пришао вратимо и питао: "Ко је?", на шта је Ахметовић одговорио: "Комшија". Када је отворио врата Ибрахим Б. га је ударио шаком у главу, од чега је Фрањо пао на под и ударио леђима, да би потом отпузао уназад и наслонио се на зид говорећи: "Шта хоћете, ми немамо новца, ми немамо пара?”.Оштећени је покушао да се домогне штака, али му Сејфудин А. то није дозволио и штаке је пребацио на другу страну. За то вријеме Ахметовић и Ибрахим Б. су викали на Ружу Д. говорећи: "Дај паре, гдје су паре!?". Ушли су собу у којој је она сједила на кревету и Ахметовић јој је пришао, с ножем у рукама, и рекао: "Гдје су паре, убићу те, заклаћу те, дај паре?!"- стоји у пресуди.

Наводи се да је за то вријеме Ибрахим Б.  тражио новац по ладицама, преврћући ствари уз пријетње: "Убићемо те, заклаћемо те, гдје су паре"", наводи се у пресуди. Како стоји у пресуди он је Ружи Д. нанио повреде у виду мањих подлива подлактице, а затим јој задао ударац у десну наткољеницу, наносећи јој крвне подливе.

- Ахметовић ју је потом ухватио за руку и насилно јој скинуо сребрени прстен са руке. Након тога су побјегли из куће, причинивши штету у неутврђеном износу- написано је у пресуди.

Пресуда је објвљена на интзернет порталу добојског Окружног суда, али нису наведена имена осуђеног и његових саучесника као нити гдје почињено разбојништво. Пресуда је неправоснажна  и дозвољено је право жалбе Врховном суду Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана