Голић изашао из притвора

Н. Т.
Голић изашао из притвора

БАЊАЛУКА - Суспендовани начелник Клинике за анестезију и интензивно лијечење УКЦ РС  Дарко Голић (60), осумњичен за обљубу пацијента,  изашао је из притвора у којем је провео мјесец.

- Он је данас пуштен и налази се са својом породицом јер му је усљед свега преминуо отац који је јуче и сахрањен. Остајемо код наше одбране да Голић није починио кривично дјело. Да би ова Република опстала мора имати минималну правну уређеност и струка и памет морају се цијенити. Данашње судије и тужиоце, који о нечему важном одлучују, довели су странци и не могу се помјерити тенковима - рекао је Голићев адвокат Јевто Јанковић.

Тужилаштво терети Голића да је обљубу над немоћним лицем починио 19. јануара на штету пацијента (36). Притвор му је, након хапшења, одредио Основни суд у Бањалуци због бојазни од утицаја на свједоке и понављања кривичног дјела. Након истека ове мјере бањалучко Окружно јавно тужилаштво није тражило да се притвор продужи јер, како тврде, не постоје законски основи за то.

Дужност начелника Клинике за анестезију и интензивно лијечење УКЦ РС тренутно обавља др Дејан Аћић, који је и до сада мијењао начелника у случају одсуства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана