Приведен и испитан гимназијалац у Босанској Крупи: Зарадио лоше оцјене па пребио професора

Небојша Томашевић
Приведен и испитан гимназијалац у Босанској Крупи: Зарадио лоше оцјене па пребио професора

БОСАНСКА КРУПА - Ученик другог разреда Опште гимназије у Босанској Крупи А. Х. (17) осумњичен је да је металном палицом претукао професора Назима Цуцка, потврђено је “Гласу Српске”.

 

Како је јуче саопштила полиција, све се десило у петак поподне, а тинејџер је просвјетног радника прво напао на часу у учионици. То му није било довољно па је на њега насртао и у ходнику школе и у дворишту. Ударио га је палицом више пута по глави и тијелу те се удаљио, али је убрзо пронађен и спроведен у полицију на испитивање.

Повријеђени професор превезен је у Кантоналну болницу “Др Ирфан Љубијанкић”, гдје му је указана помоћ и смјештен је на Одјељење неурохирургије. Сазнајемо да је, на срећу, задобио лакше повреде.

Према незваничним информацијама, мотив напада могло би бити незадовољство ученика оцјенама и критикама које добија од професора, али то се још истражује.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона Але Шиљдедић, не наводећи имена нити иницијале, потврдио је да је ученик Гимназије испитан у полицији због напада на професора.

- Ученик је испитан у присуству родитеља и још се истражују мотиви због чега је то урадио. Пуштен је након испитивања, а тужилац је дјело оквалификовао као кривично дјело насилничко понашање. Према прикупљеним информацијама, ријеч је о ученику другог разреда средње школе и он је професора физички напао у учионици, а након тога и у школском дворишту. Ученик је металном палицом ударио професора више пута у предјелу главе, а након тога се удаљио - потврдио је Шиљдедић.

Истакао је да је предмет којим је извршено дјело пронађен и биће доказ у овом случају, а истрага се наставља док не буду расвијетљене све чињенице и околности. Шиљдедић је напоменуо да су у све укључени и службеници Центра за социјални рад.

Ово није први пут да ученици своје неспоразуме и незадовољство у школи рјешавају насиљем. Тако је у фебруару 2019. Н. П., ученик Основне школе “Иво Андрић” у Кулашима код Прњавора, три пута сјекиром ударио у главу домара Миланка Панчића док је ложио ватру. Овај ученик раније није био насилан, али је имао смањену оцјену из владања јер су он и још један ђак један другом псовали мајку и гађали се камењем. Након испитивања због овог случаја ученик је упућен у Клинику за психијатрију УКЦ-а РС.

Насиље

Насиље ученика догодило се и протекле седмице у дворишту једне од основних школа у Јајцу, гдје је једна ученица напала вршњакињу, тукла је и понижавала. Све то су снимиле њихове двије колегинице, а снимак је објављен на интернету. На њему се види како је једна дјевојчица оборила другу на тло, а потом јој сјела на прса и ударала је. Злостављана ученица покушава да рукама заштити лице, док је запрепашћујуће и то што остала дјеца хушкају нападачицу те све снимају мобилним телефонима и псују. Према незваничним информацијама, нападнута дјевојчица је већ дуже вријеме малтретирана, а “на зуб” ју је узела група ученика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана