ФУП саслушава 27 тужилаца Тужилаштва Тузланског кантона

ГС
ФУП саслушава 27 тужилаца Тужилаштва Тузланског кантона

САРАЈЕВО - Припадници Федералне управе полиције (ФУП) поступајући према захтјеву Тужилаштва Кантона Сарајево, саслушаће данас и сутра скоро све тужиоце и поједине запослене у Тужилаштву Тузланског кантона (ТК), јавио је „Дневни аваз“.

Ради се о више од 27 тужилаца, а међу њима је и замјеница главног тужиоца Мирзета Бегић.

 Њихово саслушање почело је јутрос у пола девет. Већ су у просторијама ФУП-а, како сазнаје сарајевски медиј, на саслушању четири тужитељке.

Тако је данас планирано саслушање, осим тужитељке Бегић и тужиоца Нихада Халилчевића, иначе шефа Одсјека за криминал и корупцију, и Јасмине Мујезиновић, Лејле Газибеговић-Беговић, Дражена Милићевића, Саше Ераковића...

Заказано је и саслушање тужиоца Далибора Бингаса те још десетине тужилаца.

Незванично, истрага је у вези са поступањем Колегијума тужилаца Тузланског кантона. Тачније, о томе ко је из којег предмета морао бити изузет, а није био. Наводно, ова саслушања имају везе с истрагом која се односи на посланика у Парламенту БиХ Енвера Биједића.

Ове тужиоце пријавио је један њихов колега. Тако ће за два дана ФУП саслушати комплетно Тужилаштво ТК.

Исказе ће дати скоро сви осим главног тужиоца Томислава Љубића и Ћазима Серхатлића.

Међу позваним радницима да дају исказ је и портпарол Тужилаштва Адмир Арнаутовић. Исказ ће дати и дактилографкиња Сузана Кахримановић, као и шефица писарнице Сабина Имамовић. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана