Фочанска полиција о привођењу осумњиченог за убиство Канађанке: Ухапшен у таксију, носио бомбу и бајонет

Срна
Фочанска полиција о привођењу осумњиченог за убиство Канађанке: Ухапшен у таксију, носио бомбу и бајонет

ФОЧА - Фочанска полиција ухапсила је Зорана Марића (47) из Црне Горе за којим је расписана међународна Интерполова потјерница због сумње да је у Херцег Новом заједно са држављанином БиХ Радомиром Делићем (36) убио канадску држављанку Љиљану Симић (54), док се налазило у такси возилу које се кретало од Фоче према ФБиХ.

Начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић рекао је данас на конференцији за новинаре да је осумњичени ухапшен јуче око 16 часова на локалном путу Фоча-Јошаница, покушавајући да побјегне према ФБиХ.

Он је навео да је код осумњиченог за појасом тренерке пронађена ручна бомба М75, а у ранцу војнички бајонет, као и други предмети и трагови који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Костовић је рекао да ће лице бити предато Окружном јавном тужилаштву у Требињу због сумње да је починило кривично дјело недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

- С обзиром на то да је ријеч о држављанину Црне Горе оно ће примарно бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва, које ће ступити у контакт са Судом БиХ у циљу реализације црвене Интерполове потјернице, односно екстрадиције лица надлежним органима Црне Горе - рекао је Костовић.

Симићева је канадска држављанка, а њен нестанак пријављен је полицији 6. септембра. Њено тијело пронађено је запаљено 12 дана касније у селу Мокрине код Херцег Новог.

Из црногорске полиције навели су да су идентификована два осумњичена лица од којих је једно ухапшено у Црној Гори, а друго у Републици Српској.

Управа полиције Црне Горе захвалила је Министарству унутрашњих послова Републике Српске на сарадњи и ефикасној реакцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана