Eркић: У августу 30 илегалних миграната, највише из Авганистана

Srna
Eркић: У августу 30 илегалних миграната, највише из Авганистана

ЗВОРНИК - На подручју у надлежности Полицијске управе Зворник у августу је евидентирано 30 илегалних миграната, искључиво мушкараца чија је просјечна старост око 25 година, рекао је данас начелник Сектора полиције у овој управи Дражан Еркић.

Еркић је на конференцији за новинаре рекао да је највећи број евидентираних илегалних миграната са подручја Авганистана, односно 26, Пакистана два, Сирије један, као и један из осталих земаља Блиског истока.

Он је навео да у августу није било кривичних дјела и прекршаја које су починили илегални мигранти, нити кривичних дјела у којима су жртве била ова лица.

Када је ријеч о области саобраћаја, Еркић је навео да је у августу на подручју Полицијске управе Зворник евидентирано 55 саобраћајних незгода, што је за девет мање у односу на исти мјесец прошле године.

Еркић је додао да је, од укупно 55 саобраћајних незгода, 19 било са повријеђеним лицима, од којих двије са теже, а 17 са лакше повријеђенима.

Он је рекао да је на путевима које контролише Полицијска управа Зворник у августу контролисано 2.977 возача и возила и издато 2.276 прекршајна налога.

Према његовим ријечима, из саобраћаја је искључено 36 возила и 207 возача, од којих 165 возача због вожње под дејством алкохола, један због одбијања алкотестирања, 10 због одбијања тестирања на присуство наркотика, те један возач позитиван на дрогу.

"Евидентно је да је неприлагођена брзина доминантан узрок саобраћајних незгода, као и недовољно одстојање возила током вожње", рекао је Еркић.

Начелник Сектора криминалистичке полиције у Полицијској управи Зворник Младен Савић рекао је да су у августу евидентирана укупно 52 кривична дјела, што је за 30 одсто више у односу на исти мјесец прошле године.

"Од евидентираних кривичних дјела, 45 је из области општег криминалитета, по три из области злоупотребе дроге и привредног криминалитета, те једно против безбједности јавног саобраћаја", прецизирао је Савић.

Он је навео да су због ових кривичних дјела, којима је причињена материјална штета од 70.938 КМ, надлежним тужилаштвима поднесена 43 извјештаја против 37 лица, међу којима је 11 повратника у чињењу кривичних дјела.

Начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић рекао је да у августу није било кривичних дјела, а ни прекршаја који изазивају већу узнемиреност грађана, те оцијенио стање безбједности као задовољавајуће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана