Епилог драме коју су изазвали мигранти у Бањалуци: Три мигранта ухапшена, двојица задржана у болници

Небојша Томашевић
Епилог драме коју су изазвали мигранти у Бањалуци: Три мигранта ухапшена, двојица задржана у болници

БАЊАЛУКА - Три мигранта су ухапшена, а двојица су смјештена у Универзитетско клинички центар Републике Српске након данашњег инцидента у бањалучком насељу Лазарево, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Како су навели, особе које се налазе у службеним просторијама су алко-тестиране и утврђено је да су биле под утицајем алкохола.

- Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, данас око 13 часова у бањалучком насељу Лазарево, уочили су групу од пет миграната. Приликом покушаја легитимисања и утврђивања идентитета наведених лица, а у циљу упућивања у прихватни центар, исти су се оглушили на законито издата наређења полицијских службеника те је један од миграната извадио нож у намјери да нападне полицијског службеника, након чега су се дали у бијег. Када су сустигнути, један од миграната је покушао побјећи преко улице гдје га је ударило возило у покрету-саопштено је из ПУ Бањалука.

Додали су да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, као и дежурни инспектор Теренског центра за странце Бањалука.

Према причaма очевидаца, мигранти су прво дошли до киоска у близини Бањалучког велесајма, гдје су малтретирали муштерије и украли сладолед.

Радница у киоску казала је да су мигранти били крвави и пијани.

- Украли су ми сладолед, а затим су насрнули на неког младића који се успио одбранити. Дошао је један старији човјек који је тражио допуну и они су стајали поред њега и нисам смјела да му вратим кусур да му не отму - казала је радница нежелећи да јој помињемо име.

Према ријечима очевидаца, мигранти су потом отишли до оближњег кафића, гдје су наставили даи изазивају проблеме, а потом је стигла и полиција.

- Почели су да се опиру полицији, а чак је један од њих потегао нож. Срећом, ни је успио да повријди полицајца. Након то га су кренули да бјеже и један од њих је истрчао на цесту, те га је ударио “голф”- казао је један очевидац.

Током увиђаја овог случаја био је саобраћајни колапс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана