Елез на испитивању у тужилаштву, јаке полицијске снаге на улицама Сарајева

Срна
Елез на испитивању у тужилаштву, јаке полицијске снаге на улицама Сарајева

САРАЈЕВО - У Тужилаштву Кантона Сарајево у току је испитивање Дарка Елеза, потврђено је Срни у овој правосудној институцији.

Елез је у Кантонално тужилаштво Кантона Сарајево стигао под јаком полицијском пратњом из затвора у Војковићима, а полицијске снаге су распоређене по цијелом граду.

Срнин извор у Тужилаштву Кантона Сарајево није могао рећи на које околности се врши саслушање.

Федерални медији тврде да Елеза испитују на околности свих сазнања у вези са убиством сарајевских полицајаца Давора Вујиновића и Адиса Шеховића.

Дарко Елез је 3. марта изручен БиХ из Србије и од тада се налази у притвору у згради затвора у Војковићима у Источном Сарајеву.

Суд БиХ је Елезу, осумњиченом за организовани криминал, 3. јуна продужио притвор за три мјесеца.

Тужилац БиХ Дубравко Чампара је на рочишту, које је одржано 1. јуна, као кључни аргумент за продужење притвора навео одузимање држављанства Србије Елезу, као и могућност бјекства, утицај на свједоке и извршење новог кривичног дјела.

Чампара је на рочишту пред Судом БиХ нагласио да ће, уколико се нађе на слободи, Елез напустити БиХ, да му је „данас то већи интерес него икад“ и да су створени услови да му се у БиХ суди у предмету „Лутка“ за кривична дјела за која је запријећен дуготрајни затвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана