Двојица Пакистанаца убијени у сукобу миграната у Бихаћу, најмање 18 повријеђених

ГС
Foto: Кликс

БИХАЋ – Двојица Пакистанаца су убијени, десет особа тешко, а осам лакше повријеђено у сукобу између двије веће групе миграната, синоћ око 22 часа у близини насеља у Жегару у Бихаћу.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона (МУП-а УСК) Ае Шиљдедић рекао је за сарајевски портал Кликс да је једна мјештанка пријавила овај инцидент.

Прецизирао је да се сукоб десио иза Кантоналне болнице у Бихаћу на Жегарском пољу гдје мигранти имају "дивље" шаторско насеље које им је прелазни пут до Пљешевице према Хрватској.

- Одмах по дојави наше полицијске патроле изашле су на мјесто догађаја и у том тренутку је затечено између 70 и 80 миграната који су износили и повријеђене. Ради се о сукобу групе миграната из Авганисатана и Пакистана. Сви повријеђени и мртви су држављани Пакистана, идентитет још није познат, тек ћемо радити на утврђивању. У консултацији с тужиоцем потврђено је да се ради о кривичном дјелу убиство - казао је Шиљдедић.

Шиљдедић је казао да ће полиција радити на увиђају, али да истрагу додатно отежава претпоставка да су мигранти који су учествовали у сукобу вјероватно побјегли путем шуме која је у близини.

- Сада ћемо највјероватније требати претраживати тај терен и вршити потрагу како бисмо их све пронашли. Мјесто на којем су се сукобили није насељено, ријеч је о ливади, али је у непосредној близини насељеног подручја и болнице тако да су грађани били узнемирени и у потенцијалној опасности. У сукобу су кориштени ножеви и тупи предмети – нагласио је Шиљдедић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана