Два пожара у Рибнику и један у Шипову: Горјели кућа, пилана и шума

Срна
Два пожара у Рибнику и један у Шипову: Горјели кућа, пилана и шума

МРКОЊИЋ ГРАД - Није било повријеђених лица у два евидентирана пожара у Рибнику и једном у Шипову, саопштено је из Полицијске управе Мркоњић Град.

Евидентирани су пожари који су захватили више приватних парцела у мјестима Заблеђе и Горњи Врбљани у општини Рибник гдје су изгорјели и помоћни објекти и кров куће, те је захваћена и висока шума у власништво Шумског газдинства "Рибник", док је у општини Шипово у мјесту Бабићи пожар избио у приватној пилани.

Из полиције наводе да је Полицијској станици Рибник јуче око 15.40 часова пријављено да је у мјесту Заблеће на подручју те општине избио пожар који је захватио више приватних парцела.

"По пријави су поступили полицијски службеници Полицијске станице Рибник, а пожар су локализовали мјештани", наведено је у саопштењу.

Рибничка полиција је оперативним радом дошла до сазнања да је пожар изазвало лице из Рибника чији су иницијали Р.Г. које је палило суву траву на својој парцели и том приликом ватра се отела контроли и захватила сусједне парцеле.

"Против лица Р.Г. биће предузете све законом предвиђене мјере и радње", навели су из Полицијске управе Мркоњић Град.

Полицијској станици Рибник је синоћ око 19.05 часова пријављено да је и у мјесту Горњи Врбљани у општини Рибник дошло до пожара који је захватио више приватних парцела и високу шуму која је у власништву Шумског газдинства "Рибник".

У саопштењу је наведено да су приликом пожара на једној од приватних парцела изгорјели помоћни објекти, а ватра је захватила и кров куће.

"По пријави су поступили припадници Полицијске станице Рибник који су потврдили да су наводи пријаве тачни, а радници Шумског газдинства су шумски пожар ставили под контролу, док су мјештани локализовали пожар на приватном посједу", наведено је у саопштењу.

Приликом пожара није било повријеђених лица, а у току дана биће извршен увиђај који ће обавити припадници Полицијске станице Рибник са инспектором за екплозивне материје и послове заштите од пожара Полицијске управе Бањалука.

У саопштењу је наведено и да је Полицијској станици Шипово синоћ око 19.15 часова пријављено да је у мјесту Бабићи у општини Шипово, дошло до пожара на приватној пилани.

По пријави су поступили припадници Полицијске станице Шипово који су потврдили да су наводи пријаве тачни, а радници шиповског Ватрогасног друштва угасили су пожар.

"У пожару није било повријеђених лица, а у току дана биће извршен увиђај који ће обавити полицијски службеници Полицијске станице Шипово заједно са инспектором за екплозивне материје и послове заштите од пожара бањалуке Полицијске управе", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана