Два држављанина БиХ ухапшена због кријумчарења крава из Србије

Срна
Два држављанина БиХ ухапшена због кријумчарења крава из Србије

САРАЈЕВО - Службеници Јединице граничне полиције Зворник, у сарадњи са припадницима Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ који пружају помоћ у надзору границе, спријечили су кријумчарење седам крава из Србије у БиХ и ухапсили двојицу држављана БиХ.

У везу са овим кријумчарењем, које је откривено у суботу, 16. јануара, доводе се двојица држављана БиХ која су лишена слободе, те још три НН особе које су се, након што су угледале полицијске службенике, чамцем преко Дрине удаљиле у правцу Србије.

Због основане сумње да је почињено кривично дјело кријумчарење, против двојице држављана БиХ биће поднесен извјештај Тужилаштву БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Кријумчарена стока је привремено одузета, а о догађају је обавијештена и Станица граничне полиције Љубовија, Министарства унутрашњих послова Србије, с циљем проналаска особа које се доводе у везу са кријумчарењем.

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина јуче су, приликом уласка у БиХ на граничном прелазу Рача, открили фалсификовану возачку дозволу Швајцарске коју је на увид дао држављанин БиХ чији су иницијали Д.Л.

Ово лице контролисано је у путничком аутомобилу националних ознака Швајцарске.

О догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини према чијем је налогу возачка дозвола привремено одузета, док ће извјештај о кривичном дјелу фалсификовање исправе овој институцији бити достављен у редовној процедури.

На граничном прелазу Градишка ухапшен је држављанина БиХ чији су иницијали Д.М, након што је утврђено да га потражује Основни суд у Бањалуци због кривичног дјела фалсификовање исправе.

Ово лице контролисано је на изласку из БиХ, а предато је службеницима Судске полиције Бањалука.

Приликом уласка у БиХ на прелазу Шамац, лишено је слободе лице чији су иницијали А.Ћ. јер га потражује Општински суд у Градачцу ради издржавања казне затвора. Држављанин БиХ предат је службеницима Судске полиције Оџак.

На Аеродрому Сарајево, на лету из Беча, припадници Граничне полиције БиХ лишили су слободе лице чији су иницијали С.К. Провјерама је установљено да га потражује Општински суд у Санском Мосту због кривичног дјела тешка крађа и Полицијска станица Добој због кривичног дјела крађа.

Држављанин БиХ предат је службеницима Одјељења судске полиције судова у Кантону Сарајево.

При уласку у БиХ на прелазу Брод слободе је лишено лице чији су иницијали М.Р. јер га потражује Општински суд у Травнику због наношења тешке тјелесне повреде.

Држављанин БиХ и Хрватске је предат службеницима Судске полиције Оџак.

На прелазу Делеуша ухапшена је држављанка Црне Горе чији су иницијали М.М. јер је потражује Суд БиХ због кривичног дјела кријумчарење лица.

На прелазу Зупци лишена је слободе С.С, након што је установљено да је потражује Основни суд у Требињу ради издржавања казне затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана