Држављанке Србије осумњичене за проституцију и два Словенца протјерани из БиХ

Небојша Томашевић
Држављанке Србије осумњичене за проституцију и два Словенца протјерани из БиХ

БАЊАЛУКА - Четири држављанке Србије, које су ухапшене у акцији "Долар" због сумње да су се бавиле проституцијом у бањалучком стриптиз клубу "Карибик денс", депортоване су из БиХ као и два држављанина Словеније који су приведени у истој акцији, потврђено је "Гласу Српске".

Према незваничним информацијама депортоване су Звездана Д., Нина К., Марта В. и  Ана С. из Србије, те Словенци Бернард Ћ. код кога је нађена дрога и Мирослав С. који је током акције напао полицајце.

Сазнајемо да је истовремено с одлуком о депортацији држављанкама Србије изречена мјера забране уласка у БиХ од двије године, а Словенцима у трајању од годину.

Током акције "Долар" приведене су и Нина Ш. и Адна М. из Бањалуке којњ су такође сумњичене за пружање сексуалних услига, као и Ален Д., Мирхад Ф. који су затечени у клубу "Карибик денс".

У акцији је приведен и власник тог клуба Лари Живковић који је након испитивања пуштен да се брани са слободе, као и двије Бањалучанке. Живковића терете за навођење на проституцију и непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије. 

Током испитивања Звездана Д. те Нина К. и Адна М.  признале су да су пружале сексуалне услуге за новац. Извор близак истрази је казао да је цијена била 400 марака. Поменуте дјевојке су прекршајно кажњене на основу признања.

Током акције пронађена је мања количина дроге код држављанина Словеније Бернарда Ћ. као и одређена сума новца код појединих дјевојака. Утврђено је да су поједини Словенци познати по сукобу с законом. Тако је Ален Д. издржавао казну затвора од три године због посједовања дроге, а Мирослав С. је   хапшен у Италији, такође због дроге. За Мирхадом Ф. је била расписана, па обустављена потјерница Интерпола, а и он је издржао казну затвора од шест година због крађе возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана