Држављанин Србије ухапшен због покушаја кријумчарења миграната

Srna
Држављанин Србије ухапшен због покушаја кријумчарења миграната

САРАЈЕВО - Гранична полиција БиХ саопштила је да је ухапсила држављанина Србије чији су иницијали И.П. /60/ због покушаја кријумчарења пет миграната.

 

Илегални мигранти кријумчарени су, како се наводи, чамцем преко Дрине током ноћи из Србије у БиХ.

"Примијетивши полицијске службенике једно непознато лице удаљило се у правцу Србије, док је друга особа брзом интервенцијом полицијских службеника ухваћена у ријеци", пише у саопштењу.

Илегални мигранти нису посједовали идентификациона документа, а изјавили су да долазе из Марока. Држављанин Србије ухапшен је према наредби Тужилаштва БиХ и у току је даљи рад на овом случају.

У спречавању кријумчарења миграната учествовали су Припадници посебног тима Граничне полиције БиХ ангажованог на спречавању илегалних миграција, Јединице граничне полиције Зворник, Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије запад Босанско Грахово и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који су ангажовани као испомоћ Граничној полицији.

Службеници Јединице Граничне полиције Велика Кладуша спријечили су јуче кријумчарење пет лица афро-азијског поријекла из БиХ у Хрватску. Илегални мигранти откривени су приликом граничне контроле аутомобила "голф", регистрација БиХ, у граничном појасу на подручју Велике Кладуше.

Возилом је управљао држављанин БиХ чији су иницијали Е.Б. /42/, против којег ће Тужилаштву БиХ бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење особа. Возило и други доказни материјали привремено су одузети, а над страним држављанима, који су изјавили да долазе из Сирије, рад ће наставити припадници Службе за послове са странцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана