Држављанин Србије пао у полицијској акцији "Лим 2020" у Рудом: Ухапшен док је превозио смјесу за дрогу

Н. Т.
Држављанин Србије пао у полицијској акцији "Лим 2020" у Рудом: Ухапшен док је превозио смјесу за дрогу

РУДО - Држављанин Србије М. Н. (29) из Прибоја ухапшен је у полицијској акцији "Лим 2020" након што су у његовом возилу "пежо 307" пронађена 103 килограма смјесе кофеина и парацетамола која се мијеша са наркотицима и која на црном тржишту вриједи око 120.000 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Акцију хапшења извели су припадници Полицијске управе Фоча у мјесту Старо Рудо. Извор близак истрази је појаснио да се пронађена смјеса се користи углавном за мијешање са тежим дрогама, кокаином и хероин како би се повећала њихова количина.

Како је саопштено из полиције, осумњичени је када је видио полицију покушао да побјегне из возила "пежо" за чијим воланом је био.

- Након што је зауставио возило он је истрчао из аута и дао се у бијег. Трчао је према оближњој ријеци Лим, а од себе је одбацио мобилни телефон. Полицајци су кренули за њим и брзо су га сустигли и савладали и ухапсили - казао је извор близак истрази.

С обзиром на изглед пронађених паковања смјесе полиција је у први мах посумњала да се можда ради о некој дроги. Прегледом материје и вјештачењем је утврђено да ипак није ријеч наркотицима, већ о парацетамолу и кофеину.

- Дилери ту смјесу мијешају с дрогама како би добили на количини и тако више зарадили на продаји јер су парацетамол и кофеин доста јефтинији од чистог кокаина и хеорина с којим то мијешају - појаснио је наш извор близак истрази.

Истакао је да је покренута истрага како би се утврдило гдје је смјеса требало да заврши и код кога.

- Претпоставља се да је М. Н. има у БиХ одређене сараднике нарко дилере којима је требала смјеса да би је мијешали са дрогом. Постоје индиције да је он дио групе шверцера наркотика и то се сада истражује - рекао је наш извор.

У Полицијској управи Фоча потврдили су да су претресом "пежоа" осумњичениог М. Н. 28. септембра пронашли три торбе са непознатом материјом.

- У торбама је било 15 мањих паковања тешких око 103 килограма, а која су запакована као што буду упаковани наркотици. По налогу Тужилаштва БиХ изузет је дио материје и послат на вјештачење којим је утврђено да се ради о смјеси лијекова који нису на листи опојних дрога - рекли су у ПУ Фоча.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана