Држављанин БиХ ухапшен због кријумчарења миграната из Бангладеша

Срна
Држављанин БиХ ухапшен због кријумчарења миграната из Бангладеша

САРАЈЕВО - Припадници Јединице граничне полиције Добрљин ухапсили су држављанина БиХ Н.М. након што је на подручју Новог Града откривен у кријумчарењу пет особа афроазијског поријекла.

Илегални мигранти нису посједовали идентификационе документе, а рекли су да долазе из Бангладеша, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Н.М. је мигранте кријумчарио у возилу марке "пасат", регистарских ознака БиХ, у суботу, 24. октобра.

Према наредби тужиоца Тужилаштва БиХ, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело кријумчарење особа, против Н.М. ће овој установи бити достављен извјештај о кривичном дјелу.

Возило и други доказни материјали привремено су одузети, а илегални мигранти су предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање.

Службеници Јединице граничне полиције Градишка ухапсили суи Н.Ћ. јер је утврђено да га потражује Основни суд у Теслићу због издржавања казне затвора.

Овај држављанина БиХ контролисан је на уласку у БиХ на граничном прелазу Градина и предат службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука.

Приликом изласка из БиХ на прелазу Присика ухапшено је лице чији су иницијали А.К. јер га потражује Општински суд у Високом због кривичног дјела тешка крађа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана