Држављанин БиХ куповину половног возила у њемачкој платио животом

Приредио: Небојша Томашевић
Држављанин БиХ куповину половног возила у њемачкој платио животом

БЕРЛИН - Држављанин БиХ Шериф Г. убијен је у њемачком граду Бланкенфелду код Берлина због свађе око половног аута вриједног 40.000 евра. Њега је хицем из пиштоља усмртио власник оближњег локала брзе хране Бернд С. ( 59), који је потом позвао полицију и казао да је Шерифа убио у самоодбрани.

Осумњичени је полицију позвао 19. јануара око 23 часа. Одмах је на мјесто злочина послато неколико полицијских патрола. Бернд С. је полицајце одвео до подрума гдје се леш налазио. Осумњичени је одмах ухапшен и одведен на испитивање, а незванично, мотив злочина је сукоб због препродаје половног возила вриједног око 40.000 евра.

Њемачки медији преносе да се све десило током викенда када је Шериф Г. дошао у локал брзе хране да би са Берндом С. преговарао о продаји аутомобила. Није познато ко је од њих продавао, а ко куповао возило, али је наводно између њих двојице дошло до свађе током које је Бернд С. упуцао Шерифа Г. и оставио га у подруму своје куће. Њемачка полиција покренула је опширну истрагу и изузела трагове с мјеста злочина како би се утврдило да ли се ради о убиству у самоодбрани или нечему другом. Рођаци страдалог су се током полицијског увиђаја окупили на мјесту злочина и неки од њих су испричали да рођака нису видјели од суботе.

- Нисмо имали појма гдје је. Траг му се изгубио испред куће Бернда С. Зато смо и посумњали да му се ту нешто догодило - рекао је рођак убијеног.

Осумњичени Бернд С. познат је полицији у Њемачкој по кривичним дјелима. Током маја 2017. "фолксваген поло" је улетио у његов локал, у тренутку када је он био у кући. Бернд С. је након тога тврдио да се радило о смишљеном покушају убиства. Полиција је покренула истрагу која је показала да је ријеч о саобраћајној несрећи и да нико није покушао да га убије.

Протест

Током увиђаја убиства Шерифа Г. на мјесто злочина стигао је већи број његових познаника и рођака, који су протестовали и тражили да убица одговара за злочин. Мјесто злочина су обезбјеђивале јаке полицијске снаге наоружане аутоматским пушкама. Њемачки медији пишу да су полицајци имали пуно проблема да смире рођаке убијеног.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана