Друга несрећа у мјесец дана кобна за Семберку

Небојша Томашевић
Друга несрећа у мјесец дана кобна за Семберку

БИЈЕЉИНА - Зорица Б. (34) из Бијељине погинула је када је возећи “шкоду фабију” слетјела с пута у Бијељини, а ова трагедија десила се само 16 дана након саобраћајне несреће у којој је учествовала у центру Бијељине, потврђено је “Гласу Српске”.

Трагична несрећа која је Бијељинку коштала живота десила се у суботу око 4.50 часова у бијељинској улици Стефана Дечанског. Зорица је задобила тешке повреде и након несреће превезена је у бијељинску болницу “Свети врачеви”, гдје нажалост убрзо преминула.

Према незваничним информацијама, несрећа се највјероватније десила због брзе вожње, а возило је ударило у банкину поред пута и потпуно је уништено.

У Полицијској управи Бијељина, наводећи иницијале страдале, потврдили су да се несрећа десила када је возач “шкоде” из још неутврђених разлога изгубила контролу над аутомобилом и слетјела с пута.

- Одмах након пријаве несреће на терен је изашла екипа која је обавила увиђај. Утврђено је да је возилом управљала З. Б. која је задобила тешке повреде опасне по живот од којих је касније преминула у болници. Узрок несреће још није утврђен - рекли су у ПУ Бијељина.

Према незваничним информацијама, Зорица Б. је у “шкоди”, у којој је изгубила живот доживјела мању несрећу 7. маја када се сударила с “пасатом” у бијељинској улици 1. маја.

Тада је прошла без повреда, али је завршила у полицији јер је утврђено да је  возила под дејством алкохола.

- Незгода се догодила у 13.50 часова када су се сударили “шкода” и “пасат”. Возач “шкоде” З. Б. је након незгоде лишена слободе јер је код ње утврђено присуство алкохола у организму - саопштено је тада из полиције у Бијељини.

Осим несреће у Бијељини, током викенда на подручју Требиња десила се саобраћајка у којој је  тешко повријеђен возач “фијат стила” Славко Марић (25). Он је возилом слетио с пута јуче око 1.20 часова у требињском приградском насељу Дражин До у близини манастира Тврдош.

- Након слијетања “фијат” се преврнуо  на кров, а Марић је испао те га је возило приклијештило. Једва је извучен и задобио је веома тешке повреде  - казао је извор близак истрази. 

Марић је пребачен у болницу у Требињу одакле је због тежине повреда транспортован у  Клинички центар у Подгорици  на даље лијечење.

- Узрок несреће није још утврђен. За сада  можемо рећи је да је возач “фијат стила” из неутврђених разлога изгубио контролу над возилом и слетио. Он је у тренутку незгоде био сам. У току је истрага након које ћемо моћи да кажемо више детаља - казао је портпарол Окружног  тужилаштва Требиње Срђан Вукановић.

Сазнајемо да је Марић  возилом слетио на равном путу гдје је дужи правац па се претпоставља се да је узрок несреће велика брзина.

Судар

Возачи “мерцедеса” и “ситроена” прошли су без озбиљнијих повреда када су се сударили у улици Српске војске у Бијељини.

Несрећа се десила у петак касно поподне на скретању према Дому здравља и на оба возила је причињена већа материјална штета. Током увиђаја саобраћај у центру Бијељине био је успорен. Узрок судара возила још није утврђен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана