Дрогиран и пијан пријетио бившој супрузи

Јелена Станић
Дрогиран и пијан пријетио бившој супрузи

БАЊАЛУКА - Бивши осуђеник Енес Џанић (44) ухапшен је због сумње да је бившој супрузи Б. Џ. (40) слао пријетеће поруке у којима је писао да ће је “скратити за главу”, а у претресима објеката које користи пронађени су оружје, муниција и телескопска палица.

 

Он је након хапшења тестиран на присуство наркотика у организму и алкохол, а оба теста су била позитивна. У Полицијској управи Бањалука казали су, наводећи иницијале, да су у четвртак по наредби Основног суда у Бањалуци претресли кућу, гаражу и возило које користи Е. Џ.

- Пронађени су два пиштоља без серијског броја, седам метака, метална телескопска палица, носач СИМ картице, три мобилна телефона и кутија медицинског помагала за коју осумњичени није имао потребни налаз - казали су у бањалучкој полицији.

Додали су да пронађени предмети могу послужити као докази у кривичном поступку.

Након криминалистичке обраде Џанић је, уз сагласност дежурног тужиоца, пуштен, а у полицији су казали да ће против осумњиченог бити достављени извјештаји тужилаштву.

У акцији “Чистач 2”, која је спроведена у децембру 2014. године, поред Џанића ухапшено је још 12 особа, а заплијењено је 50 грама хероина и око 1.400 различитих таблета.

Џанић и Владимир Поповић (35) из Бањалуке осуђени су  2015. године на укупно 13 година затвора у бањалучком Окружном суду због трговине хероином у овом граду. Џанић је тада осуђен на шест година, а Поповић на седам година затвора.

Џанић је 2009. године хапшен због сумње да је имао везе са убиством Милана Вукелића.

 Забрана приласка

Енесу Џанићу је према сазнањима “Гласа Српске” у четвртак у Основном суду у Бањалуци изречена мјера забране приласка бившој супрузи Б. Џ, која га је пријавила полицији. Ова мјера је, према незваничним информацијама, донесена због сумње да је Џанић починио кривично дјело насиље у породици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана