Добојска полиција поступа у 12 предмета нелегалне експлоатације шљунка

Срна
Добојска полиција поступа у 12 предмета нелегалне експлоатације шљунка

ДОБОЈ - Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић рекао је да службеници ове управе тренутно поступају у 12 предмета нелегалне експлоатације шљунка.

Радинковић је рекао новинарима да се на подручју ове управе врши појачана контрола рада предузећа која се баве експлатацијом шљунка.

- Ми смо раније поднијели три извјештаја која се односе на кривично дјело нелегално вађење шљунка. Тренутно по нашем плану поступамо у 12 предмета - навео је Радинковић.

Он је истакао да се активности спроводе у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом у Добоју, и да је за већину утврђено да раде нелегално, односно без дозвола надлежних.

. Јуче и данас смо поднијели два извјештаја у вези са радом шљункара које су биле запечећене, али је од стране власника дошло до оштећења печата, и наставили су да обављају дјелатност без дозволе - рекао је Радинковић.

Он каже да је у претходном периоду локалним полицијским станицама наложено да евидентирају све шљункаре које обављају наведену дјелатност, о чему је прикупљен обиман материјал који Сектор криминалистичке полиције анализира са тужилаштвом.

Према његовим ријечима, полиција се у раду ослања и на податке о издатим концесијама правним лицима, које су доставили надлежна министарства и агенције Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана