Добојка планирала брак са наводним војником из САД, па остала без 12.000 КМ

Небојша Томашевић
Добојка планирала брак са наводним војником из САД, па остала без 12.000 КМ

ДОБОЈ – Жена са подручја добојске регије остала је без 12.000 КМ након што ју је преварила особа која јој се представила као војник из САД који јој обећао да ће је оженити.

Несуђена млада је са особом која се представила као војник који је тренутно на служби у Сирији, ступила  у контакт путем „Фејсбука“ и дописивали су се неко вријеме. Наводни војник јој је обећао брак те да ће јој на њену адресу послати пакет у коме су се наводно налазили папири који су им потребни за вјенчање као и већа количина новца.

Такође јој је рекао да ће то све донијети његов „агент“ на кућну адресу, а да би све било увјерљиво фотографисао је  пакет на којем су биле исписане њена и наводно његова адреса.

Потом је, како сазнајемо, младожењин „агент“ жени рекао да је стигао у Сарајево те да је потребно да му путем „Вестерн јуниона“ уплати 12.000 КМ да плати царину за пакет, што је она и учинила.

Убрзо је схватила да је преварена и јуче је случај пријавила полицији.

О свему је обавијештен дежурни тужилац  Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да наведено има обиљежје кривичног дјела превара.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана