Диспечерку спасио “паник тастер”

Небојша Томашевић
Диспечерку спасио “паник тастер”

Бањалука - Нападач ми је око врата омотао кабл од телефонске слушалице, ухватио ме за косу, те почео да дави и истовремено туче. Опирала сам се размишљајући само да не паднем, јер бих онда била мртва. Чинило ми се да су ти тренуци трајали цијелу вјечност.

Ово је испричала диспечерка Бањалучког таксија Александра Перовић (41) у Окружном суду у Бањалуци на почетку суђења Дејану Кнежевићу (30) из Приједора, који је оптужен да је покушао да је убије 2. децембра 2017. године. Према ријечима Перовићеве, свему је претходило њено одбијање да пошаље такси возило оптуженом на телефонски позив.

- Када је позвао, видјели смо да је то број муштерије за коју је наведено да јој не шаљемо такси због ранијих непријатности, па сам рекла да нема слободно возило. Назвао је други пут и почео да пријети и говорио  да ће ме наћи и истући. На те пријетње грубо сам реаговала и послала га у п...м... и спустила слушалицу - казала је Перовићева.

Додала је да је затим услиједио нови позив, али од друге особе која се представила као инспектор и која је питала откуд јој право да тако прича са муштеријом.

-  Препознала сам глас његовог друга Сретена и питала га како га није срамота да лаже. Након неког времена чула сам кораке у ходнику канцеларије гдје радим и помислила да је супруг. Међутим, на вратима сам видјела оптуженог, који је казао: “Јесам ти рекао да ћу те наћи”, те ме одмах напао и почео да туче - присјетила се Перовићева.

Истакла је да је док ју је оптужени тукао некако успјела да стисне “паник тастер” и каже: “Центар треба помоћ”, а када је узела телефон да позове помоћ, отео јој га је и омотао кабл од слушалице око њеног врата два пута. Казала је да је оптужени побјегао прије него што су стигле њене колеге, а то је вјероватно учинио, јер је преко везе чуо да је упутила позив у помоћ и да они стижу.

- Због напада сам претрпјела шок и нисам радила три мјесеца. Из страха нисам излазила из куће. Желим да оптужени буде кажњен - рекла је Перовићева.

Кнежевић се у судници извинио Перовићевој за оно што је учинио и рекао да није имао намјеру да је убије. Његов адвокат Марко Микеш је истакао да се у овом случају  не  ради о убиству, већ неком другом кривичном дјелу. Оптужницу против Кнежевића подигло је Окружно тужилаштво, а потврдио је Окружни суд у Бањалуци. 

Непожељни

Диспечерка Александра Перовић је појаснила да се број оптуженог Дејана Кнежевића налазио у табели “непожељни”, гдје су уписане муштерије које често пијане зову такси или због истовременог звања више служби. Истакла је да, поред његовог, на тој листи у Бањалучком таксију има још бројева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана