Директор оптужен да је фирму оштетио за 160.000 КМ

ГС
Директор оптужен да је фирму оштетио за 160.000 КМ

БИХАЋ - Кантонални суд у Бихаћу потврдио је оптужницу Тужилаштва УСК против Зихада Јашарагића (43), директора привредног друштва "Сафебус" из Босанске Крупе, због кривичног дјела злоупотреба положаја, те Сеада Патковића (44) због помагања у вршењу тог кривичног дјела.

Оптужница Јашарагићу ставља на терет да је искористио свој службени положај тако што је у својству зајмодавца са Патковићем, као зајмопримцем, закључио уговор о позајмици како би имао правни основ за исплату новчаног износа са пословног рачуна фирме.

У уговору је назначено да је Патковић дужан новац вратити у року од 24 мјесеца, након чега је на његов рачун са пословног рачуна привредног друштва "Сафебус" исплатио новчани износ од 160.000 марака. Потом је 8. јануара 2019. године с Патковићем закључио нови уговор о позајмици, као физичко лице и зајмопримац, на основу којег је Патковић њему позајмио новац те га уплатио на лични рачун Јашарагића. На тај начин је проузроковао штету привредном друштву "Сафебус", а себи прибавио противправну имовинску корист у поменутом износу.

Оптужницом је предложено доношење рјешења о одређивању привремене мјере осигурања имовинске користи, што је кантонални суд усвојио и донио рјешење којим је наложио ускраћивање исплате и сваког располагања новчаним средствима по налогу осумњиченог Јашарагића или по налогу трећег лица с његовог приватног банковног рачуна до износа од 160.000,00 КМ. Привремена мјера осигурања трајаће годину од дана одређивања или до друге одлуке суда, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана