Директор фирме из Новог Града исплатама на руке утајио 42.000 КМ пореза

Ј. С.
Директор фирме из Новог Града исплатама на руке утајио 42.000 КМ пореза

НОВИ ГРАД - Директор фирме “Проспекта” Јован Ј. из Новог Града осумњичен је да је злоупотребом положаја и овлашћења избјегао плаћање пореза и доприноса и тиме нелегално присвојио око 42.000 КМ, незванично сазнаје “Глас Српске”.

У Полицијској управи Приједор казали су, наводећи иницијале, да осумњиченог терете за утају пореза и доприноса од 2009. до 2011. године.

- Ј. Ј. сумњичимо да је наложио да радницима запосленим на привременим и повременим пословима плата и друге накнаде буду исплаћивани у готовини, а не на жиро-рачун - рекли су у ПУ Приједор.

Додали су да је, умјесто на жиро-рачун, исплата обављана у готовини и да је он на овај начин избјегао плаћање обавезног пореза и доприноса од око 42.000 КМ.

Терете га да је плате исплаћивао без обрачунавања и плаћања пореза и доприноса на лична примања те за то да се с циљем прикривања исплате личних примања и избјегавања плаћања прописаних пореских обавеза у пословној документацији не евидентира исплата плата и других примања.

Против Јована Ј. поднесен је извјештај Окружном тужилаштву Приједор за злоупотребу овлашћења у привреди и утају пореза и доприноса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана