Дилер прогутао дрогу пред полицијом

Јелена Станић
Дилер прогутао дрогу пред полицијом

Мостар - Мушкарац Д. П. (41) из Мостара прогутао је два пакетића дроге након што га је ухапсила полиција у близини Основне школе “Петар Бакула” у Мостару, потврђено је “Гласу Српске”.

То се десило у сриједу око 20 часова, када је полиција изашла на терен на основу анонимне пријаве да непознати мушкарац продаје дрогу дјеци у близини школе.

- Патрола је по изласку на терен затекла осумњиченог и ухапсила га. Приликом претреса он је прогутао двије кесице са прашкастом бијелом материјом, за коју се претпоставља да је дрога - казао је портпарол Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић.

Додао је да су осумњиченог након тога одвезли у болницу како би му била указана љекарска помоћ.

- Тек након што буду готови љекарски налази и извршена анализа оног што је прогутао знаћемо о чему је ријеч. Истрага се наставља, а осумњичени ће бити испитан након што љекари кажу да је његово здравствено стање стабилно. Више детаља не можемо да откривамо - рекао је Марић.

Истакао је да је полиција због почетка школске године појачала контроле код основних и средњих школа на цијелом подручју ХНК.

У Свеучилишној клиничкој болници у Мостару нису жељели да говоре о  здравственом стању ухапшеног.

Директорица Основне школе “Петар Бакула”, која је некад носила назив “Десета основна школа”, Анела Видачак казала је да су о поменутом  инциденту сазнали из медија.

- О томе не знамо ништа више од онога што смо прочитали на интернет порталима. Наша школа је под видео-надзором и има стално запосленог чувара. Пазимо наше ученике док год су у школи на настави - нагласила је Видачак.

Према незваничним сазнањима, Мостарац Д. П. је одраније познат полицији као уживалац опојних дрога.

Смртни случај

Сличан случај десио се у Горажду 2014. године, када је Сарајлија Јасмин Карчић (24) преминуо у болници јер је прогутао дрогу током полицијске потјере. Он је покушао да побјегне, а када га је полиција стигла, прогутао је пакетић са дрогом. Одмах након тога му је позлило и хитно је превезен у болницу, гдје је и преминуо. Након пола сата од пријема, престало је д му ради срце упркос напорима љекара да му спасу живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана