Детаљи злочина који је потресао мјештане Брањева код Зворника: Због љубоморе пуцао у партнерку па признао комшији

Јелена Станић
Детаљи злочина који је потресао мјештане Брањева код Зворника: Због љубоморе пуцао у партнерку па признао комшији

ЗВОРНИК - Ранко Миљановић (52) из Зворника ухапшен је због сумње да је јуче ујутро хицима из пиштоља убио партнерку Стану Дувњак (63) у њеној кући у Брањеву код Зворника, незванично сазнаје “Глас Српске”.

Мотив убиства наводно је била љубомора, а злочину је претходила свађа између Миљановића и Дувњакове.

- Њих двоје су се посвађали, а потом је Ранко потегао пиштољ и испалио два метка у Стану, погодивши је у главу и груди. Када је видио шта је урадио, отишао је до комшије и признао злочин - казао је извор “Гласа Српске”.

Додао је да је шокирани комшија одмах позвао полицију која је жену пронашла у соби, а осумњиченог ухапсила. Наводно је Стана била још жива, те су је хитно превезли у болницу, али је, нажалост, убрзо преминула од задобијених повреда.

Према нашим сазнањима, Миљановић је у посљедње вријеме често имао изливе љубоморе, те су се њих двоје скоро свакодневно свађали. Дувњакова се због тога пожалила својим најближима, јер је жељела да оконча везу у којој се није осјећала безбједно. 

У Полицијској управи Зворник казали су, наводећи иницијале, да им је случај пријављен у 6.10 часова.

- Након пријаве полиција је ухапсила Р. М. из Зворника због сумње да је употребом ватреног оружја нанио повреде С. Д. која је преминула - рекли су у полицији.

Мјештани Брањева јуче су били у шоку због стравичног злочина. Кажу да се Стана недавно доселила у Брањево.

- Не могу још да вјерујем, шокиран сам. Нисам је добро познавао, али имам само лијепе ријечи за њу. Била је увијек пријатна и културна. Сви смо у шоку. Чуо сам да су Стана и Ранко били у вези и да је она била удовица. Ранко је раније имао један брак - испричао је за “Глас Српске” један од Станиних комшија који је желио да остане анониман.

Истрага

Увиђај су обавили дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бијељина и зворничка полиција уз присуство љекара мртвозорника.

До закључења овог броја “Гласа Српске” осумњичени за убиство Ранко Миљановић је био подвргнут криминалистичкој обради, а полиција је испитивала свједоке како би открила околности под којима се десило убиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана