Детаљи заплијене 52 килограма кокаина у Сарајеву: Дрога из Еквадора стигла сакривена међу бананама

Н. Т.
Детаљи заплијене 52 килограма кокаина у Сарајеву
Foto: УИО БиХ | Детаљи заплијене 52 килограма кокаина у Сарајеву

САРАЈЕВО - У Сарајеву су током викенда у акцији "Круна" пронађена чак 52 килограма кокаина скривеног међу кутијама банана.

Незванично, наркотици су пронађени у складишту једне компаније, а пошиљка је наводно стигла из Еквадора. 

Наркотици су били упаковани у већи број мањих пакета на којима су били натписи "З1", "D&G prince". 

Вриједност дроге процјењује се на више милиона марака. Дрогу су пронашли припадници СИПА и Управе за индиректно опорезивање БиХ (УИО БиХ) те Обавјештајнобезбједносне агенције БиХ (ОБА).

Детаљи о проналаску наркотика нису саопштени, као ни да ли је неко ухапшен и осумњичен. 

Незванично, провјерава се ко је увезао наркотике и гдје је било крајње одредиште оволике количине дроге која сигурно није била намијењена за тржиште БиХ. Из УИО је саопштено да су у сарадњи са СИПА и ОБА дрогу пронашли 21. јануара.

"Пронађено је и привремено одузето 52 килограма прашкасте материје која подсјећа на опојну дрогу кокаин. Активности на терену спроведене су у суботу на подручју Сарајева" наводи се из УИО и додају да је по окончаним активностима на терену предмет предат у надлежност ОБА и СИПА.

Како је саопштила СИПА, наркотици су откривени на основу пријаве током реализације акције "Круна".

"Акција "Круна" реализована је по налогу Суда БиХ, а под надзором Тужилаштва БиХ. Наставља се даљи рад са циљем документовања кривичног дјела неовлаштен промет опојним дрогама прописан Кривичним законом БиХ" саопштила је СИПА.

Из Тужилаштва БиХ нису ништа саопштили о проналаску наркотика. Ово је друга већа пошиљка наркотика пронађена у посљедњих годину и по у БиХ. Крајем августа у Добоју пронађено је 73 килограма кокаина скривеног у пошиљци шећера и кокаколе која је стигла из Колумбије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана