Детаљи убиства у Сарајеву: Сенад убио Ирму јер се одбила удати се за њега

avaz.ba
Детаљи убиства у Сарајеву: Сенад убио Ирму јер се одбила удати се за њега

Сарајево - Сенад Басарић (59), осумњичени за убиство Ирме Форић (53), припаднице Граничне полиције БиХ, био је у сриједу лак плијен за сарајевску полицију која га је ухапсила у 7.30 сати када се вратио на мјесто злочина, пред зграду на Добрињи гдје је живио са убијеном.

Истражиоци су у његовом возилу Ренаулт Мегане којим се довезао у улицу Рамиза Салчина, пронашли трагове крви. 

Од извора блиског истрази Аваз сазнаје да се ради о злочину из страсти, те да је Форић убијена тупим предметом.

Повреда на врату

“Он је њу убио кухињском даском за месо, јер је одбила да се уда за њега. Убио ју је у понедјељак, а у уторак је био у стану поред Ирминог тијела”, каже извор Аваза. 

Тијело настрадале нађено је у сриједу иза 16 сати када је Ирмин отац пријавио полицији њен нестанак, јер му се није јављала на телефон. У стан на трећем спрату, са полицијом су ушли отац и Ирмин зет. На врату испод уха имала је видљиву повреду за коју је утврђено да је нанесена тупим предметом.

Сарајевски адвокат Омар Мехмедбашић, казао је да је осумњичени негирао убиство тврдећи да је ријеч о несретном случају.

“Током криминалистичке обраде било је евидентно да је Басарић био потресен”, казао је Мехмедбашић не желећи даље да коментарише случај.

Приказавши њихову везу идиличном, пуном љубави, Аваз преноси да је Сенад у полицији изјавио да су он и Ирма и планирали вјенчање 13. септембра у Мостару, али да се то није десило јер су га тог дана непознате особе напале испред зграде на Добрињи.

У недјељу 15. септембра, каже Сенад, ишао је с Ирмом на Игман и на Бјелашницу гдје су се лијепо провели. Сутрадан у уторак 16. септебра , послије јутарње кафе, Ирма одлази у кухињу да припрема јело. Он је дошао за њом у кухињу гдје су се зезали, те је том приликом наводно просуо кечап.

Жилет био туп

“Узео сам детерџент за суђе да чистим под. Ирма се оклизнула и пала је поред мене. Ја је хватам за ноге да би ублажио њен пад, али она пада и главом удара у кухињску даску која јој је већ била у руци. Видио сам да не даје знаке живота и почео сам да је грлим и љубим”, објашњавао је Сенад у полицији.

Хитну помоћ није звао јер је, како каже, био у шоку. Казао је да ју је потом покрио пешкиром и узео таблете да се убије, али су га оне само ошамутиле. Са Ирминог телефона одговарао је на поруке њеној кћерки да је у Мостару, стварајући привид да је Ирма жива.

Према његовој верзији догађаја још три пута се покушао убити. Прво је отишао на осми спрат зграде да се баци са крова, али га је омела комшиница која га је питала шта ту ради. Затим се одвезао у Брадину гдје на сеском путу попио 29 таблета, те узео жилет да си пререже вене, али у је жилет био туп. Затим је отишао на другу локацију гдје је покушао да се угуши издувним гасовима, али му ни то није успјело. У Брадини је био до јучер када се вратио у Сарајево.

Упознали се путем Facebookа 

“Ирму сам упознао 9. маја путем Facebookа. Од тог дана често сам долазио из Мостара. Виђали смо се код ње у њеном стану гдје сам се преселио када је предложила да живимо заједно. Заљубио сам се у њу, ишли смо заједно на море и на планине”, испричао је Сенад истражиоцима и тужиоцима који су били присутни на саслушању. 

Мостарци у шоку иако

Након гнусног убиства Ирме Форић за које је осумњичен Сенад Басарић из Мостара његови суграђани који су га познавали су у шоку. Чак је већини саговорника, који нису жељели јавно говорити, требало времена да га се присјете, будући да су га, казали су за Аваз, изгубили из вида.

Јер, Басарића се већ седам, осам година скоро није могло видјети у Мостару. Како су казали, након неуспјешне приче звана “Мостарска пивовара” , смјештене на улазу у Благај, а за коју је преварио Њемицу с којом је, наводно, био у браку, узевши јој новац за покретање производње, Басарић се окренуо угоститељским водама, отворивши у Главатичеву код Коњица ресторан “Зрно бибера”.

Вјероватно, испричали су Мостарци и тај пројект је, попут „Пивоваре” ,пропао, а претпостављају да је након тога одселио за Сарајево, гдје се зближио са несретном Форић.

Иако је већина њих за Басарића рекла да је био “локални варалица”, ипак, нико се није надао да је у стању починити злочин. За њега се зна и да је током рата био у Њемачкој, а коју је, казали су, походио и у пријератном периоду и у којој му живи дио породице.

Иначе, из брака с једном Мостарком, од које је дуги низ година разведен има троје одрасле дјеце, која су засновала своје породице и дио њих живи у Њемачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана