Детаљи убиства у Лакташима: Жртву бацио у бунар да прикрије трагове

Н. Т.
Foto: Илуистрација

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука ухапсили су Богдана Вајукића из Лакташа и Дејана П. из Прњавора због убиства Лакташанина Гојка Веселића (76), чије нестанак јутрос пријављен у 10 часова, сазнаје "Глас Српске"

Полицијска управа Бањалука саопштила је да Б.В. терете за тешко убиство, а Д.П. за помагање у извршењу кривичног дјела.

"Глас Српске" сазнаје да се убиство десило у селу Кољани.

- Осумњичени  је након злочина жртву бацио у бунар како би прикрио трагове. Он је у полицији након хапшења признао да је старца бацио у бунар. Он је хапшен и раније због крађе.  Дејан П. помогао му је у злочину, али се  његова тачна улога још испитује - рекао је извор близак истрази.

Нестанак старца пријавила је кћерка, а полиција је веома брзо пронашла мртво тијело Веселића и открила виновника злочина.

 -  Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 26. јануара идентификовали су и лишили слободе лице иницијала Б.В. из Лакташа због постојања основа сумње да је починило кривично дјело тешко убиство. Лишено је слободе и лице иницијала Д.П. из Прњавора због основа сумње да је помагало у извршењу овог кривичног дјела", наведено је из Полицијске управе Бањалука.

У саопштењу се наводи да је Полицијској станици Лакташи, данас у 10 часова, пријављеннестанак лица Р.В. из Лакташа, након чега су на лице мјеста упућени полицијски службеници ПУ Бањалука и Јединице Жандармерије Министарства унутрашњих послова РС, који су помогли у проналаску беживотног тјела лица Р.В.

У полцији су рекли да је  у току  криминалистичка обрада лица, а освему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Више детаља биће познато након што се заврши увиђај и истрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана