Детаљи убиства у Горњем Раткову код Рибника: Чобан усмртио старца због ракије

Небојша Томашевић
Детаљи убиства у Горњем Раткову код Рибника: Чобан усмртио старца због ракије

РИБНИК - Чобан Урош Шувира (38) из Брода ухапшен је данас због сумње да је убио Здравка Босанчића (87) у његовој кући у Горњем Раткову код Рибника, сазнаје "Глас Српске".

Он је посљедњих дана чувао стоку код жртве. Како незванично сазнајемо, њих двојица су се посвађала у ноћи између суботе и недјеље због ракије. Том приликом дошло је до нагуравања, током којег је старац усмрћен.

- Претпоставља се да је Шувира одгурнуо Босанчића, који је пао и главом ударио у сто, што је било кобно. Истражиоци још утврђују шта се и како десило. Провјеравају и да ли је осумњичени само гурнуо жртву или ју је и претукао. Још прикупљају доказе - казао је извор близак истрази.

Из бањалучког Окружног тужилаштва је саопштено да је Босанчић пронађен мртав у понедјељак око 3.30 часова у кући и да је због његове смрти приведена једна особа. Нису наводили детаље и име ухапшеног.

- Дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука Жана Бојић, која је обавила увиђај заједно са полицијским службеницима Полицијске управе Мркоњић Град, наложила је обдукцију тијела страдалог, да би био утврђен узрок смрти - наведено је у саопштењу тужилаштва.

У Полицијској управи Мркоњић Град казали су да ће ухапшени мушкарац након што буде испитан бити предат тужилаштву. Нису наводили друге детаље. Сазнајемо да ухапшеног терете за кривично дјело убиство.

Познаници убијеног Босанчића кажу да је Шувира у посљедње вријеме код своје жртве чувао овце и да се прича да су се они свађали због ракије.

- Постоји верзија да је претучен и да је то све урадио његов чобанин. Ипак то су само приче и вјерујем да ће полиција утврдити шта се десило - рекао је један мјештанин Горњег Раткова.

Додао је да је убијени Босанчић био добар и миран човјек и да никада ни са ким није имао проблема.

- Живио је сам, а повремено га је обилазио и са њим боравио син Ранко. Бавио се узгојем оваца и крава. Прије двије године породица Босанчић је доживјела невољу када им је гром убио 89 оваца - рекао је овај мјештанин Горњег Раткова.

Осуђиван

Незванично сазнајемо да је осумњичени Урош Шувира познат полицији по чињењу кривичних дјела и да је осуђиван због убиства. Он је 2008. године осуђен у Окружном суду Добој на осам година затвора због убиства Мухарема Беширевића (75) у Сијековцу код Брода. Према пресуди брутално га је претукао и усмртио.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана