Детаљи трагедије у селу Горња Слатина код Рибника: На згаришту откривено угљенисано тијело

Небојша Томашевић
Foto: Илуистрација

РИБНИК - Остаци људског тијела пронађени су на згаришту куће Росе П. (82) из Горње Слатине код Рибника. Није познато да ли је она страдала у пожару, али све указује на то да јесте, потврђено је "Гласу Српске".

Ватра је букнула 13. јануара поподне и кућа је у потпуности изгорјела, док ће остаци нађеног тијела бити вјештачени како би било утврђено о коме је ријеч.

Према незваничним информацијама, старица је кобног дана путем телефона позвала кћерку, која не живи с њом, и рекла да нешто у кући гори, те да дође.

- Она је одмах отишла код ње, али док је стигла, кућу је већ била прогутала ватрена буктиња. Позвани су полиција и ватрогасци. С обзиром на то да је Роса прије пожара звала кћерку, претпоставило се да је можда успјела да изађе из пожаром захваћене куће па је организована потрага за њом - рекао је извор близак истрази.

Додао је да су њена родбина и полиција прегледали све око куће, али је нису пронашли.

- Након што је угашен пожар, нађен је људски скелет и претпоставља се да је ријеч о Роси, али то се са сигурношћу не може рећи док се не уради неопходно вјештачење - рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, старичина кућа је била од дрвета и само је подрум био од зиданог камена и он је једини остао читав, а све остало је изгорјело.

У Полицијској управи Мркоњић Град, наводећи иницијале власнице куће, казали су да не могу да кажу да ли је она страдала у пожару.

- Полицајци полицијске управе Мркоњић Град 13. јануара почели су увиђај на мјесту пожара на кући у селу Горња Слатина код Рибника. Увиђај је завршен дан касније и том приликом на лицу мјеста пронађени су остаци људског тијела - рекли су у Полицијској управи Мркоњић Град.

Додали су да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука под чијим надзором ће бити предузимане све даље мјере и радње с циљем утврђивања тачног узрока пожара.

Истакли су да ће бити извршена и потребна вјештачења с циљем идентификације беживотног тијела. Казали су да не могу говорити о детаљима и ништа о узроку пожара док не буде завршена комплетна истрага.

Сама

Становници Рибника испричали су да је Роса П. (82) живјела сама и да је њено село доста пусто и најближи комшија је удаљен неколико десетина метара.

- Ту, иначе, живе углавном старији људи и прва комшиница је чак старија од ње. Нажалост, нико од њих није ни видио пожар нити је могао да било шта спасе - рекао је један мјештанин Рибника не желећи да му помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана