Детаљи трагедије у Јајцу: Свијећа запалила собу у којој је спавала дјевојчица

Небојша Томашевић
Foto: jajceonline

ЈАЈЦЕ - Николина М. (11) изгорјела је у пожару који је избио у њеној соби у породичној кући у улици Иве Андрића у Јајцу, а претпоставља се да је ватру проузроковала свијећа, сазнаје “Глас Српске”.

Ова трагедија догодила се у суботу око 2.20 часова док су сви укућани спавали. Николинин очух Суад Ћосић казао је да од великог пламена нису могли да уђу у Николинину собу.

- Те вечери рано сам заспао јер био сам уморан након напорног дана и истоварања дрва. Пробудио ме дим. Видио сам да је ватра захватила кућу и да долази из Николинине собе. Супруга Нена и ја покушали смо ући у собу, али велики пламен нас је одбацио и нисмо успјели. Ни сам не знам како је супруга успјела да изведе друго двоје дјеце из пламеном захваћене куће - казао је Ћосић.

Додао је да је једва смирио супругу да не уђе у запаљену собу јер би сигурно страдала и она.

- Трагедија нас је шокирала и не можемо да дођемо себи. Живимо већ дуго у тешким условима, без воде и струје, а ово нас је сад дотукло. Вјерујем да је Николина упалила свијећу како би освијетлила собу па је заборавила угасити и заспала, те се десила трагедија - испричао је кроз плач Ћосић.

Истакао је да је страдала Николина била дијете његове супруге Нене из првог брака, али да ју је волио као своје дијете.

- Имамо још двије кћеркице, једну од годину и три мјесеца, а друга има свега осам дана. Супругу је ово психички дотукло, а не може сад да пије никакве лијекове јер доји бебу - рекао је Ћосић.

Нагласио је да ће трагично страдала Николина бити сахрањена данас и да су му добри људи и “Мерхамет” помогли да плати сахрану.

Из Министарства унутарњих послова Средњобосанског кантона саопштено је да им је пожар пријављен у суботу у 2.20 часова.

- На терен су одмах изашли полицајци и ватрогасци. Пожар је убрзо угашен, а тренутно се утврђује његов узрок - рекли су из МУП-а СБК не наводећи више детаља и информација.

Породица Ћосић након трагедије привремено је смјештена у стан за хитне случајеве Центра за социјални рад. Ова трагедија завила је Јајце у црно, а помоћ породици упутили су начелник општине Јајце Един Хозан и директор Центра за социјални рад Индира Мехић-Чејван. Они су Ћосићима донијели основне намирнице. Сви који овој породици желе да помогну могу се јавити на број телефона 064/416-35-45.

Опраштање

Од Николине су се опростили су наставници и другари Основне школе “Берта Кучера”, као и чланови Кошаркашког клуба “Водопад” из Јајца у којем је тренирала.

- Николина је била невјеројатна дјевојчица, разиграна и добра упркос свим недаћама. Поносни смо што је била дио нашег живота - рекли су за интернет портал “Јајце онлине” у школи “Берта Кучера”.

Тренер КК “Водопад” Кенан Чејван изјавио је да је Николина била дијете пуно живота, упорна и марљива.

- Почивај у миру, анђеле мали, сад си на неком бољем мјесту - рекао је Чејван.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана