Детаљи трагедије у Братунцу: Тинеjџер кренуо ка другарима и пропао у дубоку воду

Небојша Томашевић
Детаљи трагедије у Братунцу: Тинеjџер кренуо ка другарима и пропао у дубоку воду

Братунац - Малољетни К. Ц. (15) из Братунца, који се у недјељу утопио у ријеци Дрини, није знао да плива, а трагедија се догодила када је случајно зашао у дубљу воду, гдје су му се играли другари, потврђено је “Гласу Српске”.

Несрећа се десила на Рајској плажи у мјесту Краснопоље код Братунца. Очевици, међу којима су и чланови фамилије, испричали су да се несрећа догодила у рукавцу Дрине, гдје је плића вода и нема брзака.

Према причи очевидаца, дјечак је заједно с другарима дошао на купање на Рајску плажу. Цијело вријеме био је у плићаку, с обзиром на то да није знао пливати.

- Његови другари су се купали мало даље од њега. У једном тренутку К. Ц. је кренуо ка њима и само пропао. Нестао је под водом. Купачи који су били у близини су дотрчали, а његови другари допливали до мјеста гдје је К. Ц. посљедњи пут виђен. Заронили су у нади да ће га што прије пронаћи и спасити. Брзо су га извукли на обалу, али он је био без свијести и није давао знакове живота - казао је извор близак истрази.

Додао је да је дјечак брзо превезен у Дом здравља у Братунцу, гдје је љекар могао само да констатује смрт.

Овај извор је појаснио да је Дрина на том дијелу гдје се десила трагедија иначе плитка, па се претпоставља да је дјечак вјероватно ходајући случајно склизнуо у један од мањих пропуста на дну.

Полицијска управа Зворник саопштила је да им је овај случај пријављен у недјељу око 16.45 часова и да су одмах на терен послали екипу.

- Заједно с полицијом на мјесто догађаја изашла је и екипа Дома здравља Братунац и дјечак К. Ц. је превезен у болницу, гдје је дежурни љекар констатовао смрт. У току је истрага с циљем утврђивања узрока и околности под којима се утопио дјечак - рекао је портпарол ПУ Зворник Миљан Бобар.

Овом несрећом настављен је низ трагедија на ријекама, а воде Дрине, Саве и Сане до сада су однијеле шест живота у посљедњих мјесец и по.

Спасавање

Атлетичарка Данијела Куна спасила је младића М. Е. из Бугојна који је, купајући се, потонуо на дно Кукавичког језера код Купреса. Несрећа се десила у суботу поподне. Куна је притрчала у помоћ чим је чула повике “нестао човјек, нема га”. Она је ускочила у воду и послије неколико минута роњења пронашла младића и извукла га. Био је у бесвјесном стању, с обзиром на то да је био под водом готово три минута. Она и његови другари успјели су да га реанимирају, па је младић дошао себи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана