Детаљи трагедије у бањалучком насељу Петрићевац: Старац страдао док је ложио ватру

Небојша Томашевић
Детаљи трагедије у бањалучком насељу Петрићевац: Старац страдао док је ложио ватру

БАЊАЛУКА - Милош Туркић (91) из Бањалуке изгорио је у пожару који је избио у његовој кући у улици Краља Александра Првог Карађорђевића у бањалучком насељу Петрићевац.

Према ријечима комшија страдалог, ватра је букнула у недјељу око 22 часа. Они су одмах позвали ватрогасце и почели да гасе пожар, али старцу није било спаса.

- Чим смо видјели ватру, дотрчали смо да помогнемо и угасимо. Био је велики пламен и борили смо се да спасимо кућу, односно њен други дио у којој живи син страдалог. Била је то тешка борба да се спасе бар тај дио куће. Успјели су је спасити, али старца, нажалост, не. Његово полуугљенисано тијело је пронађено код шпорета. Пао је на леђа, тако да су му ноге биле уз шпорет - рекао је један комшија страдалог, не желећи да му помињемо име и додао да су ватрогасци дежурали цијелу ноћ.

Према његовим ријечима, претпоставља се да је до пожара дошло када је страдали покушао да наложи ватру.

- Ипак, шта се ту десило, нико не зна и вјерујемо да ће се то утврдити истрагом. Милош је био покретан и виталан - казао је овај мјештанин.

Испричао нам је да се Милош доселио у кућу у којој су му син и снаха опремили просторије у дуплексу прије неколико година.

- Син и снаха су о Милошу даноноћно бринули. Држали су га као мало воде на длану, треба искрен бити. Он је био добар човјек. Ова трагедија нас је много погодила. Нажалост, несрећа се десила у овом тешком времену епидемије - казале су комшије страдалог старца.

Иза Туркића су, како истичу мјештани, остала два сина и унук.

- Старац је дуго времена живио у Купресу, одакле је родом. Син и снаха су га прије седам или осам година довели код себе. Страшно је ово што се десило. Покој му души. Не знам ни сам кад ће сахрана бити, син му је ангажован на припреми - казао је овај комшија.

Полиција

Полицијска управа (ПУ) Бањалука, наводећи иницијале страдалог, потврдила је да је М. Т. страдао у пожару чији узрок још није утврђен.

- Полицији је пријављено да је ватра избила у стану, у дуплексу, власништво Б. Т. Пожар су локализовали припадници бањалучке Професионалне ватрогасне бригаде. У пожару је страдао М. Т. Узрок пожара биће утврђен када се заврши увиђај и истрага - рекли су у ПУ Бањалука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана