Детаљи трагедије код Станара: Мотоциклиста погинуо пред кућним прагом

Небојша Томашевић
Детаљи трагедије код Станара: Мотоциклиста погинуо пред кућним прагом

СТАНАРИ - Мотоциклиста Бојан Баћић (21) из Станара погинуо је када се возећи "сузуки" сударио са "голфом 5" недалеко од своје куће у мјесту Остружња Горња, потврђено је "Гласу Српске".

Несрећа се десила у четвртак увече када је, како незванично сазнајемо, Баћић је излазећи из једне кривине прешао у супротну саобраћајну траку, што је било кобно. Возач "голфа" Вељко  С. и његова супруга Драженка С. су приликом овог стравичног судара лакше повријеђени.

Извор близак истрази казао је да је у тренутку судара мотоциклиста ишао из правца Станара према Добоју.

- Удар је био толико силовит да је Баћић одлетио са мотоцикла неколико метара даље од мјеста несреће. Погинуо је на лицу мјеста. Од мотоцикла није остало скоро ништа, а "голф" је био одбачен на банкину на другој коловозној траци и доста је уништен. Није познато зашто је мотоциклиста прешао на супротну траку, али се претпоставља да није успио да савлада кривину те је излазећи из ње  ушао у супротну саобраћајну траку - казао је извор близак истрази и додао да се још увијек испитују све околности несреће.

У Полицијској управи Добој, наводећи иницијале учесника несреће,  казали су да се судар десио на регионалном путу Станари - Добој у четвртак око 19.40 часова.

- Полиција је обавила увиђај, а В. С. и Д. С.  превезени су  у Дом здравља у Станарима, гдје су се љекари изјаснили да су они лакше повријеђени. Узрок и друге околности под којима се десила несрећа биће познати након истраге - казала је портпарол ПУ Добој Драгана Керкез.

Страдали Баћић био је члан Мото-клуба "Алфа тим" Добој, а о њему у Станарима  имају само ријечи хвале.

Опроштајне поруке

Бројни познаници и пријатељи на друштвеној мрежи "Фејсбук" опростили су се од страдалог Бојана Баћића.

"Туга до неба. Никада више са нама. Мастер те заборавити неће. Почивај у миру наш Баћа", само су неке од порука написане на његовом профилу.

Чланови Мото-клуба "Alpha Team " чије Баћић био члан, на свој "Фејсбук" страници оставили су дужи статус у коме се опраштају од њега.

- Живот је неправедан, Бог за себе бира само најбоље, то већ знамо -  дио је  поруке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана