Детаљи стравичне трагедије у Мркоњић Граду: Мајка и беба умрле током пријевременог порода

Небојша Томашевић
Детаљи стравичне трагедије у Мркоњић Граду: Мајка и беба умрле током пријевременог порода

МРКОЊИЋ ГРАД - Дјевојка З. Ч. (26) из Петровца и њена тек рођена беба пронађене су мртве у стану у Мркоњић Граду, гдје је З. Ч. живјела као подстанар, потврђено је “Гласу Српске”.

Према незваничним информацијама, претпоставља се да се несрећна жена породила прије времена и да је дошло до компликација током којих су преминуле она и беба. Њихова тијела су пронађена након што се З. Ч. није јављала познаницима који су се забринули за њу јер је била у поодмаклој трудноћи.

- Живјела је као подстанар у кући у којој је пронађена мртва с бебом. Радила је као конобарица. Она се у недјељу увече никоме није јављала на телефон, па су њени познаници отишли до стана у којем је живјела. Лупали су на врата и дозивали је, али није било одговора. Полицајци су с власником куће ушли унутра и затекли стравичан призор, мртву дјевојку и поред ње беживотно тијело бебе - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, први резултати истраге говоре да се ради о компликованом порођају који је довео до смрти породиље и бебе.

- Дјевојка је била сама у кући када је кренуо пријевремени порођај и вјероватно није успјела никога да позове у помоћ. Све указује на то да је дошло до порођајних компликација које су довеле до смрти и жене и бебе. Тачан узрок смрти биће познат након обдукције и окончања истраге - казао је извор “Гласа” упућен у случај.

Од познаника З. Ч. сазнајемо да се она породила у седмом мјесецу трудноће. Наводно је већ била у браку и има једно малољетно дијете.

Полицијска управа Мркоњић Град саопштила је да им је овај случај пријављен у недјељу око 21.20 часова.

- Полиција је обавијештена да се З. Ч, која станује као подстанар у приватној кући у Мркоњић Граду, не јавља на мобилни телефон и не отвара врата. Полицијски службеници ПС Мркоњић Град су са власником ушли у стан и затекли беживотна тијела З. Ч. из Петровца и њеног новорођенчета - саопштено је из ПУ Мркоњић Град.

Додали су да је обављен увиђај уз присуство мртвозорника Дома здравља.

- Обавијештен је и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је наложио обдукцију тијела - рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана