Детаљи стравичне саобраћајнe несрећe која је завила Добој у црно: Рођаци и у смрт отишли заједно

Небојша Томашевић
Детаљи стравичне саобраћајнe несрећe која је завила Добој у црно: Рођаци и у смрт отишли заједно

ДОБОЈ - Рођаци Милан Ковачевић (25) и Ненад Ковачевић (27) погинули су у стравичном судару “аудија А4” и “аудија А6” у Великој Буковици код Добоја, потврђено је “Гласу Српске”.

Несрећа се десила у уторак око 23 часа, а настрадале Добојлије били су путници у “аудију А6” који је возио њихов комшија Горан К. “Аудијем А4” управљао је Стефан А. (18) из Станара. Оба возача су повријеђени и превезени у добојску Општу болницу, а, како сазнајемо, нису животно угрожени.

Према незваничним информацијама, до несреће је дошло када је возач “аудија А4” Стефан А. идући из правца Добоја у Буковици улетио у кривину, прешао у супротну коловозну траку и сударио се с “аудијем А6” који је долазио из правца  Станара, а у коме су били страдали.

- Био је то директан судар. Све се десило у благој кривини, а оба возила су се од силине удара окренула на путу и слетјела с њега. Трагови на мјесту несреће указују да се радило о великој брзини јер су на оба аутомобила тотално уништени предњи крајеви - казао је извор близак истрази.

Одмах након судара на мјесто несреће дотрчали су мјештани из оближњих кућа, а неко од њих је позвао полицију и хитну помоћ.

- По доласку љекара утврђено је да су Ненад и Милан Ковачевић погинули на мјесту и да им није било спаса. Ненад је ударио главом о плафон возила и поломио врат, док је Милан преминуо усљед тешких повреда главе. Највјероватније је ударио у шток возила - казао је наш извор.

Познаници кажу да су страдали младићи били “као браћа нераздвојни” и да су кобне вечери били у друштву са комшијом који је возио.

- Ненад се бавио музиком и свирао је повремено, а Милан је возио камион. Кобне вечери били су у друштву с комшијом Гораном у Станарима - казао је познаник страдалих младића.

Додао је да ни Ненад ни Милан нису били ожењени те да су били младићи за примјер. Према његовим ријечима, иза Ненада су остали родитељи и млађи брат, а иза Милана родитељи и млађа сестра.

Полицијска управа Добој, наводећи иницијале учесника несреће, казала је да су возила послата на ванредни технички преглед, а тијела страдалих у Просектуру добојске болнице ради обдукције коју је наредио окружни тужилац.

- Увиђај су обавили полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, а њиме је руководио дежурни тужилац Окружног тужилаштва Добој. Више детаља и узрок несреће биће познати по завршетку истраге - рекли су у ПУ Добој.

 Опроштај од колеге

Возачи камиона из свих дијелова БиХ на “Фејсбуку” су се опростили од страдалог колеге Милана Ковачевића. Они су у “Фејсбук” групи “Теретњаци” објавили његову слику уз коментар:

- Напустио нас је још један колега, који је отишао на бољи свијет, Милан Ковачевић. Нека ти је лака црна земља и почивао у миру Божијем - написале су колеге. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана