Детаљи стравичне саобраћајне несреће  код Бијељине: Судар “голфа” и мотора угасио два живота

 Небојша Томашевић
Детаљи стравичне саобраћајне несреће  код Бијељине: Судар “голфа” и мотора угасио два живота

Бањалука - Мотоциклиста Бојан Томић (22) из Бијељине и возач “голфа 2” Божидар Петровић (78) из села Доњи Загони погинули су када су се сударили у овом семберском селу.

Стравична несрећа догодила се у уторак у 19.15 часова, а Томић, који је возио “јамаху”, страдао је на мјесту, док је Петровић преминуо нешто касније у бијељинској болници “Свети врачеви”.

Према причама мјештана Доњих Загона, њихов комшија је страдао на једва 500 метара од куће док је ишао по млијеко.

- Петровић је “голфом” кренуо до комшије од којег је редовно куповао млијеко. Кретао се главним путем према Бијељини и баш у тренутку када је скренуо према комшији у споредну уличицу, наишао је мотоцикл и дошло је до судара. Од силине удара “голф” је одбачен у канал поред пута, а мотоцикл се разлетио на све стране - казао је један мјештанин Доњих Загона, не желећи да му помињемо име.

Према његовим ријечима, на “голфу” су поиспадала стакла с прозора и шајбе, а од мотоцикла је остала само гомила гвожђа. Овај комшија каже да је страдали Петровић увијек возио споро и никада није јурцао, па их је јако изненадило и шокирало то што је доживио несрећу.

- Вјерујемо да је и сада ишао споро јер је тако возио, никад није убацивао у већу брзину од треће. Претпостављамо да је мотоцикл наишао брзо, па је судар био неизбјежан. То ће утврдити истрага - казао је комшија и познаник страдалог Петровића.

Из Полицијске управе Бијељина, наводећи иницијале погинулих, саопштили су да су одмах након пријаве на мјесто несреће послали патролу и возило хитне помоћи.

- Увиђајем је констатовано да су се сударили “голф” којим је управљао Б. П. и мотоцикл “јамаха” који је возио Б. Т. и који је погинуо на мјесту. Возач “голфа” Б. П. Задобио је тешке повреде и превезен је у болницу у Бијељини, гдје је преминуо исто вече око 23 часа - рекли су у полицији.

Додали су да је поступајући тужилац наложио истрагу како би се утврдили узроци који су довели до тешке саобраћајне несреће у којој су изгубљена два живота. Претпоставља се да су неопрезност возача и брзина главни кривци за судар.

Хармоникаш

Божидар Петровић је у Загонима био познат као хармоникаш и велики весељак.

- То му је био хоби. Увијек је носио хармонику и свирао за своју душу и друге по весељима. Свирао би и пред продавницама када би се нашао са друштвом. Био је јако добар човјек, који је свима помагао. Нажалост, таква је судбина да живот изгуби у близини куће - рекао је предсједник МЗ Загони Зоран Максимовић. Страдали Петровић био је ожењен и има једну кћерку која је удата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана