Детаљи стравичне саобраћајна несрећe у Младиковини код Теслића: Дјечак погинуо у директном судару

Небојша Томашевић
Foto: илустрација

ТЕСЛИЋ - Дјечак од 17 мјесеци Јован Т. погинуо је у тешкој саобраћајној несрећи у Младиковини код Теслића, а његов отац Санел Т. (31), мајка Виолета Т. (23) и четворомјесечни брат Јаков Т. су повријеђени, сазнаје “Глас Српске”.

Трагедија се десила у сриједу око 21.15 часова у мјесту Милан Поље када су се сударили “мерцедес” у којем је био погинули и “ауди А6” којим је управљао Драго Ј. (70). Сви учесници несреће су из Теслића. Повријеђенима је љекарска помоћ указана у Служби хитне помоћи Теслић, након чега су превезени у Добојску болницу.

У Полицијској управи Добој, наводећи иницијале, казали су да се несрећа десила на путу Тедин Хан - Бистричак и да су у њој учествовали “мерцедес” који је возио С. Т. и “ауди” за чијим воланом је био Д. Ј.

-  У незгоди је од задобијених повреда погинуо путник, дијете у аутомобилу  “мерцедес” Ј. Т. (2019. годиште), док су повријеђени возач “мерцедеса” С. Т. и остали сапутници В. Т. и дијете Ј. Т. (2020. годиште) - рекли су у полицији.

Истакли су да не могу да говоре детаље и да се истражују узрок несреће као и околности под којима се она десила.

Према незваничним информацијама и причама мјештана, до несреће је дошло на кривини коју возач “аудија” Драго Ј. није успио да савлада па је дошло до судара с “мерцедесом”.

- Досадашњи резултати истраге указују да је “ауди” ишао из правца  Блатнице према Теслићу те да у је кривини у насељу Милан Поље дјелимично је прешао у супротну траку. У том тренутку из супротног смјера наишао је “мерцедес”, за чијим воланом је био Санел Т. те је дошло до судара - казао је извор близак истрази.

Мјештани Младиковине и познаници породице страдалог дјечака казали су да су чули да је Драго Ј. “аудијем” прије судара претицао аутомобил.

- Судар је био стравичан и оба возила су тешко оштећена. Младић, којег је Драго Ј. престигао, одмах је стао, истрчао из аутомобила и покушао да помогне повријеђенима. Звао је Хитну помоћ и помагао путницима да изађу из олупина. Нажалост, дјечак није давао знакове живота. Неизмјерна туга оковала је све који познају ову породицу - каже наш саговорник.

Додао је да породица погинулог дјечака станује у Младиковини, а да Драго Ј. живи у иностранству и да повремено долази кући.

 Пуштени кући

Сазнајемо да су родитељи погинулог дјечака и његов брат лакше повријеђени. Након пружене љекарске помоћи у Дому здравља у Теслићу, превезени су у Добој.

- Пацијенти који су примљени након саобраћајне несреће у Теслићу, у четвртак су отпуштени из наше установе задовољавајућег општег стања - рекли су у јуче у болници “Свети апостол Лука” Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана