Детаљи стравичне несреће код Новог Града: Дјечак платио животом вожњу трактора

Јелена Станић
Детаљи стравичне несреће код Новог Града: Дјечак платио животом вожњу трактора

НОВИ ГРАД - Вожња трактором била је кобна за дјечака (13) из Новог Града који је погинуо када се радна машина којом је управљао преврнула и пригњечила га, потврђено је “Гласу Српске”.

Трагедија која је његову вишечлану породицу, али и становнике сјеверног дијела Републике Српске завила у црно десила се у суботу нешто прије 19 часова у Масловарама код Новог Града. Према непотврђеним информацијама, дјечак је по стрмом и неравном терену возио трактор с приколицом. У једном тренутку изгубио је контролу над возилом и слетио с локалног пута недалеко од куће његовог стрица.

У Масловарама јуче нису могли да сакрију тугу и невјерицу због прерано угашеног младог живота.

- Чули смо за несрећу. Виђали смо га јер је често са братом и сестрама долазио код стрица. Знамо да иначе није возио трактор, био је премлад за пољопривредне послове. Ко зна, можда се играо, знате каква су дјеца - испричала је за “Глас Српске” мјештанка Масловара која је покушавала да се суздржи од плача због трагедије која је задесила њихово мјесто.

Према непотврђеним информација, дјечак је живио у другом мјесту са мајком, три сестре, од којих је једна његова близнакиња, и братом.

- Несрећа је још већа јер им је отац умро прије неколико година од карцинома. Мајка се борила да изведе дјецу на прави пут и пружи им колико год може више - испричао је један од пријатеља породице који није желио да му објавимо име.

На мјесту несреће била је и екипа Хитне помоћи, али је дјечак већ преминуо.

Ни у Окружном тужилаштву Приједор нису могли да кажу више о немилом догађају јер, како су јуче рекли, увиђај је у суботу завршен тек касно увече.

- Можемо само да потврдимо да је страдао малољетник. Дежурни тужилац је наредио обдукцију тијела, након које ћемо знати узрок смрти. Околности саме несреће, односно да ли је сам узео трактор или му је неко дао да вози машину, не знамо - казали су у приједорском тужилаштву не износећи детаље.

Додали су да ће тек након што сакупе и прегледају доказе, те након што испитају свједоке, имати више информација.

 Црни мај

Од почетка 2020. године три особе у Републици Српској погинуле су у несрећама са тракторима, а једна је била тешко повријеђена.

Само у мају погинула су двојица тракториста приликом слијетања с пута и превртања. Почетком петог мјесеца страдао је Азем М. у Брежанима код Сребренице. Након неколико дана Миодраг Ц. из Градишке погинуо је у свом дворишту у Друговићима код Лакташа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана