Детаљи стравиче несреће на градилишту у Бањалуци: Радник погинуо при паду са скеле

Јелена Станић фото: В.Трипић
Детаљи стравиче несреће на градилишту у Бањалуци: Радник погинуо при паду са скеле

БАЊАЛУКА - Радник грађевинске фирме "Прогрес градња" Милорад Ристић (60) из Бочца погинуо је данас приликом пада са скеле на грађевини у бањалучком насељу Лауш, потврђено је "Гласу Српске".

Трагедија се десила око 10.50 часова у Карађорђевој улици када је несрећни човјек радио на згради у којој би требало да буду смјештене полицијска станица и мјесна заједница Лауш. Његовој погибији свједочили су колеге и мјештани, који су данас били ван себе од шока и туга.

Према ријечима свједока, несрећни човјек је највјероватније изгубио равнотежу и пао са висине од око десет метара.

- Шаловао сам у приземљу када сам чуо да је нешто пало и чуо повик "Оп, оп". Окренуо сам се и видио на земљи Милорада који је лежао крвав. Одмах смо притрчали да му помогнемо, али је нажалост већ било касно - испричао је, видно потресен, радник на чије очи је несрећни човјек издахнуо.

Како је испричао, Ристић је радио на другом спрату грађевине када се попео на скелу изнад посљедње плоче. Наводно је стајао на дасци и изгубио равнотежу. Пао је на плочу, а затим и на земљу, те на мјесту преминуо. Како је казао овај радник, Милорад је оставио иза себе супругу, кћерку и двоје унучади.

Многобројни мјештани окупили су се на мјесту несреће, када се вијест о погибији радника проширила, да провјере да ли су добро њихови сродници и комшије који раде на овом објекту.

- Нисам у стању да причам о томе. Чуо сам повике и погледао ка градилишту. Видио сам да човјек лежи, а око њега раднике који дозивају помоћ - казао је радник из оближњег објекта који није желио да се представи.

Видно потресен, само је одмахивао главом не желећи више да прича и показујући на зграду. Одлазећи, рекао је да Милорадов живот не може вратити, али да се други могу сачувати када би се поштовали прописи и када би сигурност радника била на првом мјесту.

Покушали смо контактирати власника фирме у којој је Ристић био запослен, али до закључења овог броја "Глас Српске" нисмо успјели да добијемо његов коментар.

Увиђај на мјесту несреће обавио је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука Бранко Бјелајац, заједно са бањалучком полицијом, уз присуство инспектора заштите на раду и љекара мртвозорника.

Тужилаштво

Из Окружног тужилаштва Бањалука потврдили су да је Милорад Ристић страдао приликом обављања грађевинских радова.

- Дежурни тужилац наложио је да се предузму све потребне истражне радње и мјере ради утврђивања околности догађаја. Наложена је обдукција тијела настрадалог лица која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске - наведено у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана