Детаљи саобраћајне несреће у србачком селу Ножичко: Прегазио познаника с којим је славио рођендан

Небојша Томашевић
Детаљи саобраћајне несреће у србачком селу Ножичко: Прегазио познаника с којим је славио рођендан

СРБАЦ - Душко Николић (18) из Српца погинуо је синоћ када га је на локалном путу у србачком селу Ножичко прегазио "пежо" којим је управљао његов познаник Мирко Малбашић (22), са којим је те ноћи био на прослави рођендана заједничког друга, сазнаје "Глас Српске".

- Оба младића су била на прослави рођендана у једној викендици у Ножичком. У неко доба Малбашић је отишао аутом рекавши друштву да иде до куће. Недуго послије њега Николић је такође отишао са славља и кренуо пјешице према кући своје сестре, код које је, како је причао, планирао да преспава - рекао је извор близак истрази.

Појаснио је да се несрећа десила када се Малбашић враћао на рођенданско славље, те на путу налетио на Николића и усмртио га.

- Аутомобил је након удара тијело несрећног младића вукао више стотина метара по цести и буквално га прегазио - казао је извор "Гласа Српске".

Мјештани Ножичког причају да се претпоставља да возач "пежоа" наводно није ни видио несрећног младића и да је ишао великом брзином.

- Трагедија се десила након равног дијела пута гдје почиње узбрдица. Возило је послије удара тијело страдалог вукло по узбрдици више стотина метара. Значи да је возач морао да иде брзо - рекао је један мјештанин Ножичког не желећи да му помињемо име.

Бањалучко Окружно тужилаштво, наводећи иницијале страдалог младића, саопштило је да се несрећа догодила у суботу око 22 часа.

- У несрећи је учествовао Мирко Малбашић (22) из Ножичког, који је управљао аутомобилом "пежо" и пјешак  Д. Н, који је настрадао. Увиђај је обавила тужилац Жана Бојић заједно са припадницима Полицијске управе Градишка. Она је наложила и обдукцију тијела страдалог, као и сва потребна вјештачења да се утврди узрок и друге околности под којима се десила несрећа - рекли су у бањалучком тужилаштву.

Недавно прославио 18. рођендан

Стравична несрећа у којој је погинуо Душко Николић завила је у црно Србац и околна села. Његова родбина јуче је стигла на мјесто несреће, гдје је запалила свијеће и оставила цвијеће. Сазнајемо да је Николић тек недавно напунио 18 година и прославио рођендан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана