Детаљи саобраћајне несреће у Пријаковцима: Остао заглављен у возилу које је прогутала ватра

Небојша Томашевић
Детаљи саобраћајне несреће у Пријаковцима: Остао заглављен у возилу које је прогутала ватра

Бањалука - Никола Шукало (74) из Бањалуке изгорио је јер је остао заглављен у “фијату пунто”, који се запалио у суботу увече након судара с мотоциклом “хонда” у Пријаковцима код Бањалуке, сазнаје “Глас Српске”.

Шукало је био на мјесту возача, а у несрећи су повријеђене Николина супруга Нада (70) и двије познанице Љубинка М. (67)  и Тања Ш. (72), као и мотоциклиста Зоран Мрђа (37).

Очевици су испричали да су Нада, Љубинка и Тања успјеле некако да изађу из аута чим је букнуо пламен, али је Никола остао заробљен и нико га није могао извући из возила, које је прогутала ватра.

Према незваничним информацијама, прије кобне несреће Шукало није одмах могао да покрене аутомобил, али је био упоран, па је некако успио да га упали.

- Био је с друштвом на викендици и када су кренули кући за Бањалуку, није одмах могао да упали ауто. Тек из четвртог пута је успио да стартује мотор. Као да га је нешто упозоравало да иде на пут без повратка. Камо среће да га није ни упалио - казао је познаник страдалог Николе и један од очевидаца несреће.

Према његовим ријечима, несрећа се догодила у тренутку када је Никола “фијатом” изашао на главни пут Бањалука - Приједор у Пријаковцима.

- У том моменту наишао је мотоцикл из правца Приједора и  ударио у његова лијева врата. Од силине удара ауто се мало окренуо, а мотоцикл је плануо и ватра се брзо проширила на “фијат”, који букнуо - казао је очевидац, не желећи да му помињемо име.

Додао је да је неколико људи притрчало возилу у пламену и апаратима за гашење покушало да угаси буктињу.

- Ништа није помогло. За десетак минута ватра је прогутала и ауто и возача. Било је стравично гледати како човјек гори, а не можеш му помоћи. Мотоциклиста је лежао мало даље на путу и њему су помогли неки људи. Они су сапутнице из запаљеног “фијата” успјели да склоне. Убрзо су стигла кола хитне помоћи и повријеђене одвезла у болницу - казао је мјештанин Пријаковаца и познаник страдалог.

Из бањалучког Окружног тужилаштва потврђено је да је у несрећи погинуо Никола Шукало и да су повријеђене четири особе.

- Увиђај на лицу мјеста обавила је дежурни тужилац Сања Гузина, заједно са службеницима Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука. Тужитељка је наложила истрагу с циљем утврђивања околности под којима је дошло до саобраћајне несреће. Наређена је обдукција тијела страдалог, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске - саопштили су из тужилаштва, не наводећи више детаља.

Истакли су да ће узрок несреће бити познат након истраге.

Повреде

Сви повријеђени су смјештени у Универзитетски клинички центар РС, гдје им је указана помоћ. Из овог центра су, наводећи иницијале, саопштили да су пацијенткиње Нада Шукало, Тања Ш. и Љубинка М. задобиле опекотине, док је Зорану Мрђи поломљена рука и има више огуљотина по тијелу.

- Пацијент Н. Ш. је прикључена на апарате за дисање и све даље прогнозе су неизвјесне. Опекотине су захватиле 80 одсто њеног тијела. Пацијент Т. Ш. задобила је такође опекотине које су захватиле 30 одсто тијела и она је свјесна и самостално дише, те је за сада стабилно. Код пацијента Љ. М. опекотине су захватиле 20 одсто површине тијела и њено стање је стабилно. Пацијент З. М. је задржан на опсервацији и стабилно је - рекли су у УКЦ-у РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана