Детаљи саобраћајне несреће код кружног тока у бањалучком насељу Лауш: Супружнике покосио на пјешачком прелазу

Небојша Томашевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Бањалучанка Мира Дугоњић (57) погинула је, а њен супруг Звоне (60) лакше је повријеђен када их је на пјешачком прелазу у Карађорђевој улици у бањалучком насељу Лауш ударио "поло" којим је управљао Саво Ковачевић (60), потврђено је "Гласу Српске".

Несрећа се десила у понедјељак око 17.20 часова, а како сазнајемо, Мира је усљед повреда преминула у болници око 23.30 часова.

Незванично сазнајемо да је породица Дугоњић недавно имала смртни случај у породици.

- Звони је недавно умро отац, а он и супруга Мира су у тренутку несреће ишли да купе одијело за покојника - казао је извор близак истрази.

Исти извор је казао да су Дугоњићи у тренутку несреће прелазили пјешачки прелаз код кружног тока на Лаушу када је на њих налетио "поло".

- Возило се кретало из правца Лауша према центру града. Возач је послије несреће изјавио да пјешаке, нажалост, није примијетио јер је био сумрак - казао је извор близак истрази.

Очевици су испричали да су сцене на мјесту несреће биле стравичне и да је ударена жена након удара аутомобила остала да непомично лежи на цести.

- Жена је лежала и није се помјерала, а мушкарац је поред ње вриштао и плакао. Није дјеловало да је тешко повријеђен, али се видјело да је жена критично. Сцена је изгледала баш стравично и никада то нећу заборавити. Неки пролазници су притрчали да им помогну - казала је Бањалучанка која се задесила у близини мјеста несреће.

Према њеним ријечима, од људи који су се ту затекли чула је да је возило жену усљед удара одбацило.

- Надала сам се да ће повријеђена жена бити добро јер је убрзо стигло возило хитне помоћи. Здравствени радници су јој пружили помоћ и одвезли је у болницу. Касније сам чула да је жена, нажалост, подлегла повредама - рекла је ова Бањалучанка, која није жељела да јој објавимо име.

Полиција

У Полицијској управи Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да су обавили увиђај на мјесту несреће.

- У несрећи су учествовали С. К, који је возио "фолксваген поло" и пјешаци М. Д. и З. Д, а М. Д. је подлегла повредама. Више детаља о несрећи, као и њен узрок, биће познати након истраге - рекли су у полицији.

Истакли су да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана