Детаљи потјере за Турчином осумњиченим за двоструко убиство у Зеници: Бјегунца одали трагови у снијегу

Јелена Станић
Детаљи потјере за Турчином осумњиченим за двоструко убиство у Зеници: Бјегунца одали трагови у снијегу

ЗЕНИЦА - Држављанин Турске Џанер Тајлан, који је осумњичен за убиство зеничких препродаваца девиза Рамиза Одобашића и Арслана Мујића, ухапшен је јуче у Бусовачи, а само неколико часова раније у Грабљама у овој општини пронађен је комби којим је побјегао.

Тајлана су пронашли припадници Министарства Средњобосанског кантона, који су се прикључили потрази за бјегунцем.

- Осумњичени је након интензивне претраге терена пронађен у мјесту Рашко поље код Бусоваче око 13.45 часова - казао је портпарол МУП-а СБК Хасан Хоџић и додао да је полиција након проналаска комбија пажљиво пратила трагове осумњиченог након чега је откривена његова локација. Према непотврђеним информацијама, Тајлан је откривен у шуми код Бусоваче.

Осумњичени за убиство је након хапшења предат МУП-у ЗДК, одакле ће након криминалистичке обраде бити предат Кантоналном тужилаштву.

Остављени комби пронађен је неколико часова раније у шипражју на неприступачном терену. Након што је извучен, шлеп-возилом превезен је на паркинг МУП-а ЗДК гдје ће се урадити вјештачење.

Свједоци су у сриједу обавијестили полицију да су у зеничком насељу Нова Зеница, гдје је пронађено Одобашићево тијело, видјели осумњиченог који се одвезао бијелим комбијем. Возилом је управљала друга особа, коју полиција сумњичи да је повезана са убиством. Како је потврђено у полицији “Гласу Српске”, потрага за наводним возачем је обустављена те усмјерена за осумњиченим Тајланом.

Министарство Зеничко-добојског кантона одмах након открића беживотних тијела убијених, објавило је фотографију држављанина Турске са пребивалиштем у Зеници те позвало грађане да им јаве било какву информацију о бјегунцу.

Тијела убијених Одобашића и Мујића пронађена су у сриједу у размаку од неколико часова у Зеници. Најприје је откривен Одобашићев леш у жбуњу недалеко од полигона за полагање возачких испита, а накнадно је пронађено и  Мујићев леш у дворишту куће. Њих двојица су скоро три деценије зарађивали за живот препродајући девизе на улазу у зеничку пијацу.

Тајлан је наводно кобног дана позвао Мујићевог брата тражећи од њега да му промијени 55.000 евра. Брат убијеног, према наводима медија, није имао тај новац код себе те је позвао Мујића и Одобашића како би му помогли и зарадили. Спекулише се да је Турчин организовао сачекушу за двојицу Зеничана те их свирепо убио ножем и опљачкао.

Није познато да ли су се жртве састале са убицом одвојено, али је потврђено да су се Одобашић и осумњичени кобног дана посвађали и потукли, након чега је несрећни Зеничанин убијен и бачен у грмље. Ово није први пут да су зенички дилери девиза нападнути. Убијени Одобашић је прије неколико година на путу до куће претучен и опљачкан.

Познаници

Убијени Рамиз Одобашић и Арслан Мујић познавали су Турчина који је водио радњу брзе хране на улазу у пијацу гдје су њих двојица диловали девизе. Он је раније, према ријечима грађана, користио њихове услуге, због чега нико није могао ни наслутити да би им могао било како наудити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана