Детаљи потјере за нападачем из Сарајева: Пуцао на полицију, а убио се бомбом

Кlix.ba
Детаљи потјере за нападачем из Сарајева: Пуцао на полицију, а убио се бомбом

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Неџад Чаушевић, који је рано јутрос извршио убиство у сарајевском насељу Неџарићи и том приликом ранио случајну пролазницу, данас послијеподне је извршио самоубиство у шуми код мјеста Крупац - Источна Илиџа.

Акција потраге за нападачем одвијала се шумским путем од Источне Илиџе према обронцима Бјелашнице и Игмана. МУП-у Кантона Сарајево велику помоћ пружила је и полиција из Републике Српске.

Полиција је првобитно убицу тражила у његовој кући у мјесту Крупац. С обзиром да га нису пронашли потрага је проширена и лоциран је његов аутомобил Голф 2. У аутомобилу је пронађена муниција.

Чаушевић се више није могао кретати аутомобилом па је бјежао пјешке. Након што га је полиција уочила пружао је отпор и није се желио предати, већ је пуцао на полицију. Када је видио да нема излаза, активирао је бомбу што је за њега било фатално.

Полиција му је пронашла осигурач у лијевој руци. Такође, остављен је простор да Чаушевић није намјерно извршио самоубиство, већ да постоји могућност да је желио бацити бомбу према полицији, али се оклизнуо и пао, након чега је бомба експлодирала.

Чаушевић је релативно брзо лоциран захваљујући заједничкој акцији полиције Кантона Сарајево и МУП-а Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана