Детаљи убиства у Сарајеву: Запалио оца након свађе, бранио се ћутањем

Небојша Томашевић
Детаљи убиства у Сарајеву: Запалио оца након свађе, бранио се ћутањем

САРАЈЕВО - Јасмил Еминић (35) из Сарајева ухапшен је због сумње да је бензином полио и запалио оца Јусуфа (80) који је данас подлегао повредама у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву, потврђено је "Гласу Српске".

Драма се десила у суботу поподне у њиховом породичном стану у сарајевском насељу Бућа поток.

Према незваничним информацијама, Јасмил је након краће свађе оца Јусуфа полио бензином и запалио те је затим побјегао. Пронађен је исту вече и ухапшен, а његов отац је пребачен у болницу са тешким повредама и утврђено је да су му опекотине захватиле 70 одсто тијела. Пребачен је на одјел пластичне хирургије, али је и поред великих напора љекара старац јуче преминуо.

Осумњичени Јасмил, како сазнајемо, због свог психичког стања није дао изјаву у полицији те није испричао шта се и како десило.

Његов адвокат Омар Мехмедбашић "Гласу Српске" је потврдио да се осумњичени бранио ћутањем у полицији.

- Затражио сам да се изврши преглед осумњиченог прије него што буде предат Тужилаштву гдје ће дати изјаву - рекао је Мехмедбашић.

Еминић се теретио за покушај убиства, али након што је његов отац преминуо он ће бити осумњичен за убиство. 

Према незваничним информацијама, мотив за убиство су дугогодишње породичне свађе и сукоби оца и сина.

- Између њих је било и раније свађа и препирки због којих је и интервенисала полиција - рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, постоје приче да је међу поменутом фамилијом често долазило до разних сукоба.

- Ради се о нарушеним породичним односима, а шта је прави мотив и позадина свега то само они знају. Нажалост, десила се трагедија - рекао је наш извор.

Јасмил Еминић како сазнајемо у вријеме почињења кривичног дјела није био дрогиран, нити под утицајем алкохола. Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево саопштили су да им је у суботу око 15 часова пријављено да је у породичном дому на подручју општине Нови Град Сарајево повријеђено једно лице. Потврдили су да је због овог случаја неколико часова након инцидента ухапшен Ј. Е. из Сарајева те да ће бити предат надлежном тужилаштву.

Вјештачење

Адвокат Омар Мехмедбашић казао је да ће предложити да се уради неуропсхијатријско вјештачење осумњиченог Јасмила Еминића.

Он сматра да је то неопходно урадити с обзиром на психичко стање осумњиченог и да се утврди да ли је био или не свјестан поступка у вријеме почињења кривичног дјела које му се ставља на терет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана