Детаљи покушаја убиства код Добоја: Нападач знао куда ће жртва пролазити

nezavisne.com
Детаљи покушаја убиства код Добоја: Нападач знао куда ће жртва пролазити

Добој - Наоружан пушком Срђан Јондић (23) припремио је сачекушу у близини бензинске пумпе “Хифа” у Великој Буковици, код Добоја, како би се разрачунао са Слађаном Х. (27), којег добро познаје и са којим се претходних дана посвађао, па када је овај наишао, у њега је испалио неколико хитаца из ватреног оружја и ранио га.

“Јондић је знао да ће путем поред пумпе наићи Слађан, па је скривен у ауту чекао да се појави у повратку из ноћног изласка. Када га је угледао, насумице је на њега запуцао”, прича наш извор.

Након тога Јондић је својим аутомобилом побјегао, а пуцњаву је чуо радник пумпе.

“Полицијској станици Добој 1 је у недјељу око пет часова пријављено да је на бензинској пумпи која се налази поред магистралног пута М17 на подручју Добоја дошло до пуцњаве из ватреног оружја, приликом чега је рањено једно мушко лице”, саопштено је у Полицијској управи Добој.

На лицу мјеста полицијска патрола је затекла Слађана Х. са повредама стомака и ногу, које су радници Службе хитне помоћи добојског Дома здравља одмах збринули, а затим су га превезли у добојску болницу “Свети апостол Лука”, док се полиција дала у потрагу за младићем који је на њега пуцао.

“Службеници Полицијске станице Добој 1 су непосредно након пријаве о извршеном кривичном дјелу идентификовали и лишили слободе С.Ј. са подручја града Добоја, због основа сумње да је извршио кривично дјело убиство у покушају”, саопштено је у Полицијској управи Добој.

Јондић је уз извјештај о извршеном кривичном дјелу предат у надлежност  добојског Тужилаштва, а тужилац би требало данас да одлучи да ли ће од надлежног суда тражити одређивање притвора.

Док о Јондићевој судбини одлучују правосудне институције, полиција, како сазнајемо, трага за оружјем из којег је пуцао, највјероватније пушком, коју је сакрио након што је размирице са Слађаном Х. желио да ријеши оловом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана